Obavijesti

Sport

Komentari 103

Islanđani nisu zaboravili: Hej, Ronaldo, možemo sad slaviti?

Islanđani nisu zaboravili: Hej, Ronaldo, možemo sad slaviti?
6

Island slavi najveći uspjeh u svojoj nogometnoj povijesti, četvrtfinale Eura koji su izborili izbacivši Englesku. Islanđani nisu zaboravili ni na podcjenjivačke izjave Cristiana Ronalda

VIDEO

Island je poslao Englesku kući i priredio jedno od najvećih iznenađenja u povijesti europskih prvenstava. Pobjeda debitanta na Euru i prolazak u četvrtfinale pothvat je vrijedan divljenja jer radi se o populacijom najmanjom državi sudioniku Eura u povijesti u kojoj je pomoćni trener zubar, napadač radi na benzisnkoj pumpi, a jedan od veznjaka inače ne igra tijekom lipnja i srpnja jer radi kao farmer.

England v Iceland - Round of 16: UEFA Euro 2016

Da, to je Island, čudo Europskog prvenstva, momčad koja je izbacila engleske zvijezdice. Brutalni otočki mediji izvrijeđali su igrače i izbornika Roya Hodgsona i usporedili ispadanje svoje reprezentacije s blamažom iz Belo Horizontea 1950. godine, kad je SAD izbacio Englesku sa SP-a.

Islanđani su do 1950. godine nogomet igrali na šljunku od vulkanske lave, do 1990. godine profesionalni nogomet nije ni postojao, a tek 2002. godine počeli su ulagati u infrastrukturu. Prije dvije godine Islanđani su bili blizu plasmana na SP, no tada ih je zaustavila Hrvatska da bi nastup na Euru u Francuskoj izborili preko skupine u kojoj su bili Nizozemska, Turska i Češka.

Prava euforija vlada na Islandu gdje mediji pišu hvalospjeve o svojim junacima.  

"Kakav dan za islandski nogomet i naš narod", piše jedan od vodećih dnevnika "Fréttabladid" i u tekstu dodaje kako ova pobjeda nije samo za igrače, već za sve Islanđane, a vrijednost tog trenutka je neprocjenjiva.

Na naslovnici Iceland reviewa piše: "Bajka se nastavlja", a nisu Islanđani zaboravili ni na podcjenjivačke izjave Cristiana Ronalda nakon remija Portugala i Islanda.

Tada je Ronaldo ismijao islandske igrače jer su se usudili slaviti povijesni bod.

- Neka slave, ali meni je to smiješno. Kad sam ih vidio kako skaču nakon utakmice, mislio sam da su osvojili Euro. Tako slave, a neće postići ništa. To je mentalitet malih - ispalio je Portugalac, a izjave su mu se vratile ravno u glavu.

- Ronaldo, smijemo li sada slaviti? - pitaju se Islanđani...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna