Obavijesti

Sport

Komentari 55

Islanđani u četvrtfinale Eura stigli s benzinske crpke i farme

Islanđani u četvrtfinale Eura stigli s benzinske crpke i farme
1

Apsolutna senzacija prvenstva su Islanđani. Ne samo da su pobijedili favorizirane Engleze, nego su nakon velike pobjede izašli i neki manje poznati detalji njihove reprezentacije

VIDEO

Islanđani su pobijedili Engleze 2-1 i upisali najveću pobjedu u svojoj povijesti. No malo tko je znao čime su se prije, ili se povremeno bave islandski reprezentativci. Istina, većina ih profesionalno igra nogomet, ali sada su poznati i neki nepoznati detalji njihovih nogometaša.

Primjerice, napadač Jon Dadi Bodvarsson radi na benzinskoj crpki preko zime dok ljeti igra nogomet.

Veznjak Birkir Bjarnason, inače član Basela, ne igra nogomet tijekom lipnja i srpnja kako bi pomagao ocu na obiteljskoj farmi.

Izbornik Islanda Heimir Hallgrimsson, koji je uz Larsa Lagerbacka na klupi Islanda već tri godine, radi kao zubar dok ne vodi reprezentaciju. Njegov je zadatak, kako kaže, bio da podsjeti nogometaše što mogu, a drugi je bio da podsjeti narod što mogu zajedno. Prvi je lako obavio, a drugi?

Iceland News Conference - EURO 2016

- To je već išlo malo... drugačije. Kada smo počeli raditi u reprezentaciji nismo imali podršku navijača. I tako sam ja jednom otišao u Reykjavik posjetiti jedan skoro pa ugašeni klub navijača. Stvarno divni dečki i djevojke. Imaju svoj pub i ja im kažem: "Dva, dva i pol sata prije svake naše utakmice koju igramo kao domaćini, dolazit ću ovdje i reći vam apsolutno sve što smo pripremili za taj susret. Prvi ćete saznati startnu postavu." - rekao je Hallgrimson pa nastavio:

- Za susret s Farskim Otocima došlo je otprilike desetak ljudi. Stvarno sam im rekao sastav, kako ćemo igrati... Pokazao sam im motivirajući spot, koji smo snimili za nogometaše i zamolio ih da ga pogledaju u isto vrijeme kada ga budu gledali igrači. I evo. Vrijeme lagano, ali sigurno prolazi. Sad kad odem tamo obaviti istu stvar, bude i oko 400 ljudi. A mijenja se i kultura navijanja. Islanđani su ranije kasno dolazili na utakmicu. Sada dolaze i po dva sata ranije u onaj pub, u dresovima i gledaju moju reprezentaciju. Znam da i nije baš uobičajeno da izbornici rade tako nešto, ali... Islanđani smo! Mi se usuđujemo biti malo drugačiji.

Iceland Training - EURO 2016

Golman Hannes Haldorsson član je reprezentacije Islanda od 2011. godine, a kada ne brani, radi kao redatelj TV spotova.

England v Iceland - EURO 2016 - Round of 16

Kada je vulkan Eyjafjallajokull dva puta eruptirao 2010. godine, nogomet se nije igrao ostatak godine zbog oblaka pepela nad Islandom. Eruptirao je u veljači i ožujku.

Još jedan primjer nogometa na Islandu je Olafur Gudmundsson. Gudmundson je bio izbornik Islanda od 1950. godine pa sve do 1996. godine kada je umro. Ovo je on na slici ispod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe