Obavijesti

Sport

Komentari 56

Isti datum kao 2013.: Dobar je dan za veliki Clasico rukometa

Isti datum kao 2013.: Dobar je dan za veliki Clasico rukometa
2

DAN ODLUKE Najuvjerljiviju je pobjedu protiv Francuske hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila prije tri godine baš na današnji dan. Dobili smo 30-23

VIDEO

Ne mislim da imamo francuski kompleks, barem ga ja nisam imao. Uživao sam kad smo igrali protiv njih. To je u rukometu doista jedan poseban sraz, kaže nam Slavko Goluža , koji se vratio iz Poljske nakon što je u nekoliko utakmica bodrio “kauboje”.

Pet je puta Goluža na velikim natjecanjima vodio “kauboje” protiv Francuske , dobio je dvije i izgubio tri utakmice. Pamte se njegove pobjede protiv “tricolora” na EP-u u Srbiji 2012. i na SP-u u Španjolskoj 2013. Te su večeri naši rukometaši u Zaragozi pomeli Francusku. Završilo je 30-23.

VIDEO

- Hrvatska je vrlo opasna jer dobro igra u obrani. To je odlična momčad. Naravno da ćemo biti oprezni - rekao je Nikola Karabatić .

- Protiv Francuske imamo dobre šanse, čak bih rekao da su šanse podjednake - optimist je prije najvažnije utakmice na Europskom prvenstvu u Poljskoj bivši hrvatski izbornik Slavko Goluža.

Svidjelo mu se ono što je Hrvatska pokazala u posljednje dvije utakmice protiv Islanda i Makedonije . Te nam partije ulijevaju nadu da se večeras u Krakowu može srušiti aktualni olimpijski, svjetski i europski prvak.

- Obrana će biti ključ svega. Jakov Gojun sjajno dirigira obranom u posljednjim utakmicama. Da bismo pobijedili Francuze, moramo ih pretrčati. Kad smo ih pobjeđivali, radili smo baš to - objasnio je bivši izbornik.

Domaćini Poljaci su prije nekoliko dana pokazali kako sjajni Nikola Karabatić i društvo ipak nisu nedodirljivi. Baš su danas točno tri godine od velike hrvatske pobjede na SP-u u Španjolskoj.

Mirza Džomba u svojoj je bogatoj karijeri odigrao desetke ovakvih utakmica. Sigurno ima savjet za naše.

- Neka se ponašaju kao i dosad. Otišli su u Poljsku bez euforije, a nakon posljednje dvije utakmice imamo velikog razloga za optimizam. Što god da se dogodi, imamo svjetsku budućnost - uvjeren je Mirza Džomba.

Oduševila ga je Hrvatska u posljednje dvije utakmice, zbog toga očekuje velike stvari u nastavku prvenstva.

- Meni sad sve pomalo miriše na 2003. godinu - rekao je Džomba aludirajući na Svjetsko prvenstvo prije 13 godina i zlatnu medalju u Portugalu.

- Ako smo zaustavili Kiru Lazarova i Arona Pálmarssona , onda možemo zaustaviti i Nikolu Karabatića. On je vjerojatno najbolji igrač na svijetu. Sve je to divno, krasno, ali ne može Karabatić sam zabiti 30 golova - završilo je nekad najbolje desno krilo svijeta.

Za pobjedu danas netko će morati povući kao što je Džomba nekad povlačio. Ova je Francuska vjerojatno i najbolja momčad u povijesti rukometa. A za srušiti najbolje treba hrabrosti i, naravno, malo sreće. Valjda će i čudesni Karabatić imati malo slabiji dan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'