Obavijesti

Sport

Komentari 34

Istra je u sudačkoj nadoknadi zabila za bod protiv splitovaca

Istra je u sudačkoj nadoknadi zabila za bod protiv splitovaca
5

Mišić je zabio za vodstvo Splita već u petoj minuti utakmice iz penala. No Istra je bila bolja u nastavku, od 64. minute imala je igrača više, a zabila je u sudačkoj nadoknadi

VIDEO

Nogometaši Istre iznenadili su Split na Parku mladeži u 26. kolu hrvatskog prvenstva odigravši 1-1. Možda je rezultat iznenađenje, ali Istra je igrom u gostima kod splitovaca zaslužila najmanje bod. 

Mišić je zabio za vodstvo Splita već u petoj minuti utakmice iz penala. Bagarić i Arroyo odlično su odigrali kontru, bek Istre Gojković ruši panamskog brzanca, a sudac Batinić pokazao je na bijelu točku. Penal je sigurno izveo Mišić.

Split je bio nešto bolji u prvom dijelu, ali u drugih 45 minuta Istra je preuzela konce igre. Zagorac je sjajnim obranama spašavao Split, koji je od 64. minute, nakon crvenog kartona Blagojevića, bio s igračem manje.

No ni Zagorac nije mogao sve obraniti. Istra je u posljednjim sekundama utakmice preko Gržana zabila za bod.

Split je ostao peti s 37 bodova, dva manje od četvrte Lokomotive, dok je Istra osma sa 22 boda, jednim više od devetog Osijeka. Na vrhu je Dinamo sa 60 bodova, pet manje ima druga Rijeka.

Sablić: Naš golman napravio je nešto nedopustivo

Utakmicu smo otvorili na najbolji mogući način, prvih 15 minuta je to izgledalo dosta dobro, stvarali smo probleme obrani Istre. Do kraja poluvremena Istra je preuzele inicijativu zbog nedostatka tjelesne snage kod nekih naših pojedinaca. Protok lopte i kreativnost nas muči jako dugo, kad se tome dodaju povrede Jakića i Mišića, crveni karton Blagojevića..., rekao je trener Splita Goran Sablić.

- Dogodilo se to što se dogodilo. Istra je zasluženo uzela bod, bili su bolji u ovoj utakmici. U negativnom smo nizu, očekivali smo pobjedu, nemamo Oremuša, Franjića, Vidović je bio načet, nemamo svježine, a već nas u subotu čeka teško gostovanje... Štrajk? Ne mogu ući u glave igrača, ali nisam primjetio da je nešto različito od prethodnih utakmica. Kako god želite to tumačite, ali to nam nije alibi. Podbacili smo, Istra je to iskoristila i zaslužila barem bod - rekao je.

Kapetan Zagorac je reagirao nakon gola prema suigračima. Znači li to da smatra kako neki nisu dali svoj maksimum?

- Reakcija je razumljiva, ali i nedopustiva. Riskirao je crveni karton, ali kao kapetan i naš najbolji igrač nije smio tako reagirati. Nije jednostavno, Špehar nije igrao, Mišić isto, Arojo je bez pauze stigao iz prvenstva paname, Bagarić nije dovoljno spreman... Puno je problema koji nas muče... - dodao je Sablić.

Andrej Panadić: Žalim za pobjedom, ali nisam tužan

Ovo je jedna od najboljih partija koje smo mi pružili ove sezone. Bilo je jako lijepo gledati kako su momci odradili posao, bilo je puno kombinatorike, kretanja bez lopte, igre između linija, mislim da je i posjed bio na našoj strani. U drugom dijelu smo isto diktirali igru, ali nam je nedostajao zadnji pas, bolja završnica, jedina iznimka je gol, rekao je Andrej Panadić.

Žalite li za pobjedom?

- Čestitam vam na pitanju. Da. Ali nisam tužan, jer će momci biti negdje nagrađeni za ovako dobru igru koju su pružili. 

Je li ova igra ohrabrenje za završnicu sezone?

- Mi od početka igramo dobro, organizirano, tu i tamo popustimo, pa protivnik orgnizira igru, ali mislim da smo sposobni igrati puno bolje. Na žalost, imali smo puno problema s kartonima i ozljedama, ali vjerujem u momke, oni će se s vremenom dizati. Organizacija igre, faza obrane i kompaktnost su nam sve bolji i bolji, ja vjerujem da ćemo se mi dizati, strašno vjerujem u sve momke. 

Gdje se utakmica prelomila?

- Split se nakon crvenog kartona zatvorio i bilo je sve teže igrati, pogotovo po teškom terenu. Inzistirao sam da se drži lopta, da se igra okolo do prilike... Imali smo desetak situacija poput one iz koje smo zabili gol, ali ih nismo iskoristili.

HNL, 26. kolo:

Split - Istra 1-1 (Mišić 5 p / Gržan 90)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
BOKSAČKI SPEKTAKL

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale
FINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale

Iako "kraljevski klub" nije briljirao, naročito u prvom poluvremenu, na kraju zasluženo slave 15. europski naslov. Kapetan "vatrenih" izjednačio se s Gentom na vrhu liste igrača s najviše titula europskog prvaka