Obavijesti

Sport

Komentari 51

Ivajlo Petev: Pa tko ne bi volio voditi klub kao što je Dinamo?!

Ivajlo Petev: Pa tko ne bi volio voditi klub kao što je Dinamo?!
1

TREĆI PUT NE Zdravko me zvao već dvaput da budem trener Dinama, ali oba puta sam imao posao, baš kao i sad, rekao je bugarski izbornik i Mamićev miljenik Ivajlo Petev (41)

VIDEO

Čuo sam da je Dinamo ostao bez trenera i čuo sam kako hrvatski mediji ponovno pišu da sam ja jedan od kandidata za klupu. Lijepo je znati da sam kandidat, javio nam se jučer Ivajlo Petev.

U ponedjeljak se bugarski izbornik samo kratko javio porukom, imao je, kaže, nekih problema i jučer se obećao javiti na naš poziv.

- Bratko, tu sam - dočekao je poziv nasmijani Petev, kojeg su i u prošlosti nekoliko puta spominjali kao trenera hrvatskog prvaka. Pisalo se o tome da je dvaput odbio poziv iz Maksimira, sad je to Bugarin i sam potvrdio.

- Odbio sam Dinamo dvaput. Zašto? Jedini je razlog taj što sam oba puta imao posao. Pa tko od trenera ne bi htio voditi takav klub?! Dinamo je jedan od najvećih klubova u ovom dijelu Europe. Igra u Ligi prvaka i svaki bi trener htio voditi Dinamo - kaže Ivajlo Petev.

Zdravko Mamić bi možda sad opet, tražeći trenera, mogao okrenuti broj svojeg bugarskog prijatelja.

- Mi se često čujemo, pogotovo kad su blagdani i praznici. U dobrim smo odnosima, još otkad sam kao trener vodio Ludogorec protiv Dinama u pretkolu Lige prvaka. Što ću mu odgovoriti ako me opet bude zvao na klupu? Opet ću ga morati odbiti. Moji planovi su trenutačno vezani za bugarsku reprezentaciju. Ovdje imam još više od godinu dana ugovora i s Bugarskom nastavljam kvalifikacije za SP - dodao je Petev.

Bugarski trener bio je gost Dinama i braće Mamić u listopadu 2013. godine na utakmici protiv PSV-a.

- Sa Zdravkom sam se družio i u lipnju, na Euru u Francuskoj - kaže nam Ivajlo, koji ostavlja mogućnost da u budućnosti jednom ipak sjedne na klupu “modrih”.

- Tko zna što donosi sutra. Moguće je da u budućnosti postanem trener Dinama - za kraj je rekao Petev.

Ove bi posljednje dvije rečenice mogle biti ključne. Dakle, Petev je ipak ostavio prostor Zagrepčanima, odnosno svojem prijatelju Mamiću. Istina, posao ima, ali tko zna kako će se razvijati situacija u Bugarskoj. Naravno da Petev ne može kao bugarski izbornik potvrditi da je bilo kontakata s klubom iz Zagreba, ali pitanje je bi li opet, kako tvrdi, mogao odbiti Mamića.

Bugarin je već jutro poslije smjene Zlatka Kranjčara bio jedan od favorita čije se ime često spominjalo u krugovima bliskim Maksimiru.

O Dinamu ima samo riječi hvale i možda bi napokon ljubav između njega i Zdravka Mamića mogla završiti njegovim dolaskom na klupu zagrebačke momčadi.

U lipnju se Mamić odlučio za Cicu Kranjčara. Iako je i tad razgovarao s Petevim. Na rasplet priče o novom treneru trebat će pričekati i možda 10-15 dana. Moglo bi to potrajati sve do reprezentativne stanke, a bude li potrebno, i malo dulje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu