Obavijesti

Sport

Komentari 49

Ivan Rakitić za 24sata: U Barci mi već pripremaju novi ugovor

Ivan Rakitić za 24sata: U Barci mi već pripremaju novi ugovor
8

ČUDESNA GODINA Osvojili smo pet trofeja, ali ništa mi nije draže od gola u finalu Lige prvaka, rekao nam je Ivan Rakitić, kojem u Barceloni nedostaje samo - snijeg

VIDEO

Prije dva mjeseca iznajmili smo kuću na plaži. Možda je i kupimo, sad živim 15 minuta od Nou Campa i 15 minuta od našeg kampa, javio nam se iz Barcelone Ivan Rakitić , koji se u kući na plaži budi uz 15 stupnjeva.

- Odrastao sam u Švicarskoj, pa jako volim i zimu. Za Božić sam imao četiri slobodna dana pa smo otišli u Andoru. Išli smo na brda, ali nažalost nije bilo snijega - govori dobro raspoloženi Raketa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:10

Za njega je 2015. godina doista bila godina snova. S Barcelonom je osvojio pet trofeja, Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo, Kup kralja, europski superkup i onda na kraju svjetski naslov.

- Išlo me na terenu, a išlo me i na privatnom planu - smiješi se Ivan i nastavlja:

- Supruga je opet trudna, za četiri mjeseca ću dobiti i drugo dijete, opet kćerkicu.

- Znam da će biti jako teško ponoviti 2015., ali potrudit ću se da 2016. godina bude barem približno dobra. Nitko nikad nije obranio naslov pobjednika Lige prvaka. To je za Barcelonu novi izazov. Osobno mi je najdojmljiviji trenutak prošle godine gol u finalu Lige prvaka - rekao nam je Ivan.

U posljednje je vrijeme Barcelona čak triput remizirala u španjolskom prvenstvu, no Raketa tvrdi da nema baš nikakvog razloga za brigu.

- U svim smo utakmicama bili bolji. Nismo imali sreće, previše smo toga promašili. Sve će to ponovno sjesti na svoje mjesto, kod nas nema panike - kaže Ivan.

Dobio je naš veznjak jaku konkurenciju nakon što je pravo nastupa od 1. siječnja dobio Turčin Arda Turan.

- Ne brinem se zbog toga. U ovih sam godinu i pol dana pokazao što mogu. Dokazao sam svima u klubu koliko sam bitan za ovu momčad. Ne brinem se za mjesto u prvih 11 - rekao je Rakitić .

S Barcom je u ljeto 2014. godine potpisao ugovor do ljeta 2019. godine.

- Već smo polako počeli pregovarati o novom ugovoru. Moglo bi i tu uskoro biti nekih novosti - otkriva Ivan.

S najvećim se zvijezdama, Leom Messijem, Neymarom i Suarezom, ne stigne družiti izvan terena, a veliki prijatelj Nikola Karabatić otišao je prošlog ljeta u Pariz.

- Stalno sam sa suigračima pa svaku priliku koristim za druženje s obitelji. Ne samo ja, nego svi moji suigrači. Dobro sam se uklopio sa svim tim zvijezdama, a na igru Barcelone se, iskreno, nije ni bilo toliko teško naviknuti - govori Rakitić .

Maloj Althei stiže seka

Obitelj Ivana Rakitića za koji će mjesec biti bogatija za još jednoga člana. Supruga i on nestrpljivo čekaju rođenje druge kćerkice. Kćer Altheu je Raquel rodila u Sevilli u ljeto 2013. godine. Prvoj su kćerkici dali ime po grčkoj nimfi. Ivan je inače pravi obiteljski čovjek. Svaki slobodan trenutak koristi za druženje sa suprugom i kćerkicom.

Slobodnog vremena kao igrač Barcelone baš i nema puno, ali kad ga ima, posveti ga Raquel i Althei. U Sevilli je jedno kratko vrijeme imao i restoran, a zasad nema u planu da u Barceloni otvori nešto slično. No, nikad se zna.

Luka i Mateo iza mene...

Nije mu se bilo teško naviknuti na Barcinu igru, to je brzo svladao, za razliku od katalonskog jezika. Ali i njega će brzo riješiti .

- Kad tu gostujem na televizijama, pitanja mi postavljaju na katalonskom. Dobro ga razumijem, ali ga baš još i ne znam pričati. Pitaju na katalonskom, a ja odgovaram na španjolskom - smješka se Ivan .

Barcelona je u Primeri opet ispred Reala, navijači kraljevskog kluba vjeruju kako će se odlaskom Rafe Beniteza i dolaskom Zinedinea Zidanea neke stvari promijeniti.

- Ne komentiram previše naše protivnike, pa ni Real. S Modrićem i Kovačićem se ponekad čujem. Žao mi je što je Mateo protiv Valencije dobio crveni karton, igra jako dobro od dolaska u Španjolsku. Njemu i Luki doista želim sve najbolje. Neka uvijek budu dobri, ali neka uvijek budu iza nas, ha, ha - iskren je Raketa .

Prije godinu dana u ovo vrijeme žestoko ga je iskritizirao Hristo Stoičkov . Pričala je legenda Barcelone kako naš veznjak nije dovoljno dobar za Katalonce. U međuvremenu je Rakitić njemu i mnogim drugim kritičarima začepio usta .

- Nisam ga vidio, nije se ispričao za te riječi. Ali svatko ima pravo na mišljenje - zaključio je priču o klubu Ivan Rakitić i okrenuo se reprezentaciji.

Žao mi je zbog Kovača

- Skupina sa Španjolskom, Češkom i Turskom je najteža moguća. Bit će to pravi izazov za nas. Već sam pričao s Turanom i španjolskim reprezentativcima o utakmicama koje nas čekaju. Past će i neka oklada, polako, ima vremena - kaže Raketa .

Za Rakitića će nešto posebno biti utakmice protiv Turaka i Španjolaca. Protiv Turske je 2008. u Beču promašio penal, a u produžetku je kod vodstva 1-0 dodao loptu našem igraču koji je bio u zaleđu.

Iz tog su prekida, u posljednjoj akciji, Turci izjednačili. Protiv Španjolske je prije četiri godine kod 0-0 imao veliku priliku. Pucao je glavom, ali obranio mu je legendarni Iker Casillas.

- Čim se to spomene, vidim te situacije pred očima. Jako mi je žao, ali vrijeme se ne može vratiti. Valjda će sad biti bolje - govori Ivan, koji se osvrnuo i na sadašnjeg i bivšeg izbornika.

- Čačića prije nisam poznavao, ali sve pozitivno što su mi rekli o njemu bilo je točno. Donio je neke nove stvari, pokušat će vratiti tu pozitivnu atmosferu oko reprezentacije - rekao je Rakitić za novog izbornika.

Nakon loših partija u Bakuu i Oslu počelo se pričati o bojkotu Nike Kovača.

- Ja Niku previše volim i cijenim da bih ga bojkotirao, a vjerujte mi to nije radio nitko od naših igrača. Nema govora o nekom bojkotu. Sami smo si zakomplicirali situaciju. Žao mi je što je s Kovačem tako završilo. I on snosi zasluge za plasman na Euro. Bio je strašno predan poslu izbornika, jako ga poštujem - završio je Rakitić .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve