Obavijesti

Sport

Komentari 151

Izbornik: Domagoj Duvnjak ne može hodati, a kamoli igrati...

Izbornik: Domagoj Duvnjak ne može hodati, a kamoli igrati...
1

Ekskluzivno za 24sata izbornik Željko Babić govorio je o situaciji u momčadi i problematičnoj ozljedi našeg najboljeg igrača i kapetana Domagoja Duvnjaka

VIDEO

Lice izbornika Željka Babića jutro poslije Njemačke otkrivalo je da je iza njega neprospavana noć. Gledao je Egipat, pripremao taktiku za osminu finala, a kroz glavu je sigurno prolazio i “šamar” koji su nam opalili Nijemci.

POGLEDAJTE VIDEO

Uživo iz Montpelliera: Hrvatska se priprema za okršaj s Egiptom s novim golmanom u sastavu Reporteri: Dubravko Miličić, 24sata i Marko Vidalina, 24sata

Posted by 24sata on Sunday, January 22, 2017

- Jesam li zabrinut danas? Ne, nisam - odgovorio je izbornik ne odajući nimalo dojam čovjeka koji je večer prije izgubio s (pre)uvjerljivih sedam razlike u prvoj pravoj utakmici na turniru.

- Nisam zabrinut, ali očekivao sam pobjedu protiv Njemačke - rekao nam je Babić.

Odmah nakon poraza od Nijemaca ispalio je rečenicu zbog koje su se podizale obrve. Išla je ovako nekakao: “Odigrali smo na našem trenutačnom maksimumu”. Igrači su, s druge strane, odreda govorili da smo bili jako loši, daleko od onoga što mogu. E, sad, gdje je tu istina? Jer razlika u mišljenju izbornika i mišljenju igrača je poslije poraza od Njemačke ipak prevelika.

- Jako je dobro ako igrači tako misle, to znači da će igrati puno bolje već protiv Egipta - kazao je Babić u svom stilu, kao da izaziva vlastite igrače. A jedan od njih, čovjek s brojem pet, posebna je tema.

Iz dana u dan stižu pitanja o Domagoju Duvnjaku. Izbornika to već ozbiljno živcira.

- Prenaglašena je ta situacija oko Domagoja. On igra kako zna i kako može. A na meni je da u određenim trenucima izaberem najbolje igrače, koji mogu dati najviše - počeo je Babić priču o Duletu.

Uostalom, imate statistiku... - kazao je Babić, ne želeći dodatno pojašnjavati što znači to “imate statistiku”.

Možda je želio upozoriti na detalj da je Dule u prvom poluvremenu protiv Njemačke jedanput pucao prema golu?

Kako god, izbornik je stao u obranu igrača.

- Ja se nadam da vi gledate utakmice kao i ja. Rekao sam vam, nemojte se opterećivati Domagojem, Domagoj igra koliko može. On bi svaki put htio dati deset golova, ali ne može hodati, a ne igrati! - odrezao je ovu temu izbornik.

I okrenuo se Egiptu. Opet u terminu Lige prvaka, danas od 20.45, Hrvatska će imati 60 minuta da izbori ono što je postavljeno kao minimalan cilj, a to je četvrtfinale.

- Igraju obranu 3-3, takoreći presing, a u napadu su strpljivi do bola, gotovo dosadni. I agresivni, jako agresivni - analizirao je Babić, naše iduće protivnike na putu do medalje.

Izbornik se nije složio s opaskom kako naši rukometaši “ne vole primati batine”.

- Možda će nam njihova agresivnost biti prednost. Takav intenzitet teško je izdržati sat vremena. Moramo biti angažirani i dočekati trenutak kad ćemo napraviti razliku - rekao je za kraj Babić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...