Obavijesti

Sport

Komentari 1

Julen Lopetegui naslijedio Del Bosquea na klupi Španjolske

Julen Lopetegui naslijedio Del Bosquea na klupi Španjolske
1

Španjolski nogometni savez potvrdio je danas da je novi trener reprezentacije Bask Julen Lopetegui. Bivši golman u karijeri je branio boje i Barcelone i Reala....

VIDEO

Sve je iznenadila današnja objava iz Španjolske kako je reprezentaciju preuzeo Julen Lopetegui kojeg se u posljednje vrijeme spominjalo u kontekstu preuzimanja engleskog drugoligaša Wolverhamptona. 

Između 2009. i 2013. godine vodio je mlađe uzraste Španjolske reprezentacije, da bi potom prešao u Portu u kojem je nakon dvije godine na klupi dobio otkaz. Ne pamte ga po dobrom navijači Porta jer su s njim na klupi ubilježili najveći europski poraz u povijesti kad su izgubili od Bayerna s 6-1.

U nogometnoj karijeri branio je za Real Marid i Barcelonu, no najčešće je bio tek druga ili treća opcija pa je za Galacticose upisao tek jedan nastup, a za Barcelonu pet nastupa. Karijeru je završio u Rayo Vallecanu za kojeg je branio u 112 utakmica.

Jedini nastup za reprezentaciju upisao je protiv Hrvatske 1994. godine kad je ušao s klupe i odigrao zadnjih 25 minuta.

Iako većini Španjolaca ovo imenovanje stiže kao šok, pozitivna strana je ta što je s većinom ovih reprezentativaca radio u mlađim kategorijama. Osvojio je i Europsko prvenstvo za mlađe od 19 godina 2012 godine, kao i Euro za mlađe od 21 godinu 2013. godine.

U momčadi Španjolske tad su bili Morata, De Gea, Koke, Isco itd. tako da se Lopetegui neće trebati dodatno upoznavati s igračima koji su u međuvremenu napravili sjajne karijere.

Španjolska se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji nalazi s Italijom, Izraelom, Albanijom, Makedonijom, a savez je ispred trenera postavio jasan cilj - napad na svjetsku titulu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom