Obavijesti

Sport

Komentari 140

Juve do remija nakon 2 gola zaostatka, Mandžo asistirao

Juve do remija nakon 2 gola zaostatka, Mandžo asistirao
8

Juventus i Bayern su remizirali na stadionu Juventus u Torinu 2-2. Bila je ovo sjajna utakmica s puno prilika, a asistirati za prvi gol uspio je i naš Mario Mandžukić

VIDEO

Sjajnu utakmicu su odigrali Juventus i Bayern u osmini finala Lige prvaka! Bayern je vodio 2-0 nakon 55 minuta igre da bi Juventus stigao do remija 2-2. Strijelci za Bavarce su bili Thomas Müller i Arjen Robben dok su za Juventus zabili Paulo Dybala i Stefano Sturaro. Mario Mandžukić je asistirao za prvi gol 'stare dame'.

Bayern je silovito krenuo u utakmicu. Već u 4. minuti bivši Juventusov veznjak Arturo Vidal je odapeo sa 17 metara, Gianluigi Buffon je spretno obranio nakon čega je Arjen Robben poslao oštru loptu na Roberta Lewandowskog koji pada u šesnaestercu. Usporena snimka je pokazala da je Leonardo Bonucci vukao napadača Bayerna za dres i da je sudac Martin Atkinson svirao penal ne bi pogriješio. No Englez se nije oglasio.

Dominacija Bayerna nastavila se u čitavom prvom poluvremenu, a u prvih 20 minuta Bavarci su imali čak 77 posto posjeda lopte.

Nizao je Bayern prilike, Juventusa nije bilo nigdje. Nešto na što Juve baš i nije navikao u talijanskom prvenstvu. Nagrada za bolju igru momčadi Pepa Guardiole stigla je u 43. minuti kada je Robben nabacio loptu na drugu stativu do Douglasa Coste, koji je poslao oštru poluvisoku loptu na peterac Juventusa. Buffon se odlično snašao i obranio, ali poslao loptu samo do Thomasa Müllera koji ne griješi i šalje loptu u donji lijevi kut Talijanova gola. Zasluženo vodstvo Bayerna protiv neprepoznatljive 'stare dame'.

Utakmica je bila zanimljiva u prvom poluvremenu, ali u nastavku je eksplodirala! Nije dugo trebalo za povećanje vodstva Bavaraca. Premda je momčad Massimilijana Allegrija krenula agresivnije, Bayern je stigao do prednosti od 2-0 u 55. minuti. Nakon kontra napada Lewandowski je dao malo predugu loptu do Robbena na stranu. No Nizozemac se sjajno snašao, predriblao dvojicu Juventusovih braniča i neobranjivo zabio pored Buffona. Klasičan njegov gol.

Drugi gol kao da je naljutio Juventus, talijanski prvak je konačno počeo igrati nogomet. I isplatilo se.

Show Marija Mandžukića

Bayern je izgubio loptu na svojoj polovici, lopta je stigla do Marija Mandžukića, koji prekrasnom loptom u for upošljava Paula Dybalu. Argentinac ne griješi i zabija za smanjenje vodstva 2-1. Bilo je ovo doslovno, Mandžinih pet minuta slave.

Nakon gola, prvo se 'zakačio' s Lewandowskim u 65. minuti, prilikom čega su se naguravali glavom od glavu, da bi u 68. odlično uposlio Juana Cuadrada, koji je dolazio iz drugog plana, ispred gola Manuela Neuera. No Kolumbijac je bio neprecizan i pucao je iznad gola. Stvarno je šteta što Mandžo večeras nije uspio zabiti jer je to apsolutno zaslužio.

Juventus je u drugom poluvremnu bio bolja momčad. Puno bolja momčad. U 76. minuti Mario Mandžukić je poslao jednu visoku loptu na lijevu stranu gdje je stajao Alvaro Morata, koji je minutu ranije zamijenio Dybalu, Španjolac sjajno glavom šalje loptu u sredinu do Stefana Sturara, junaka Juventusa koji je u igru ušao samo sedam minuta ranije. Neuer je bio nemoćan, a skupina Bayernovih navijača utihnula je na stadionu Juventus.

Premda se utakmica nastavila u sjajnom ritmu s mnoštvom prilika i poluprilika nismo više vidjeli gol. Četiri je bilo dovoljno pred uzvrat na Allianz Areni za dva tjedna. Jedva čekamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 140

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze
HNL transferi: Kalinića odbila legenda Milana, ali iz Italije vraća mladog napadača...
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Kalinića odbila legenda Milana, ali iz Italije vraća mladog napadača...

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje