Obavijesti

Sport

Komentari 231

Juve se prošetao Maksimirom: Talijani napunili plavu mrežu...

Juve se prošetao Maksimirom: Talijani napunili plavu mrežu...
19

Dinamo se dobro držao i 20 minuta parirao Juventusu. Pjanić je zabio nakon Sigalijeve pogreške, a potom je asistirao Higuainu. Dybala je zabio sjajan gol u nastavku, a priču je zaključio Alves

VIDEO

Dinamo je izgubio od Juventusa 4-0 na krcatom Maksimiru u drugom kolu Lige prvaka. Miralem Pjanić, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala i Dani Alves zabili su za Juve za koji su u nastavku igrali Marko Pjaca i Mario Mandžukić.

Nakon dugo vremena na Maksimiru se tražila karta više. Rijeke navijača slijevale su se prema stadionu i stvarale atmosferu koja je podsjećala na 90-te i utakmice protiv Celtica i Newcastlea. Bad Blue Boysi su od prve sekunde navijali i vratili onaj huk sa Sjevera koji je toliko nedostajao proteklih godina.

Sjajan početak

Dinamo je krenuo s dvostrukim blokom protiv kojeg Juventus nije imao ideje kako ga probiti. Pokušavali su gosti izvana, ubačajima preko krila, ali ništa nije išlo i Juventus u 20 minuta nije imao niti jedan udarac u okvir gola.

Sigali i Šifo bili su na stoperima, desno je bio vrlo dobar Šitum, Pivarić je igrao lijevo, a Benković je ponovno bio na zadnjem veznom kao neka vrsta korektora. Jonas i Antolić bili su uz njega, lijevo je igrao Pavičić, desno Soudani, a naprijed Fernandes.

"Smiješni golovi"

U trenucima Juventusovog pritiska jedna bezveze napucana lopta došla je do Pjanića koji je zabio za vodstvo. Schildenfeld je krenuo na tu loptu, promašio ju je, a to kao da je zbunilo Sigalija koji je glavom idealno odigrao za Pjanića.

Juventus takve poklone ne propušta.

Kad te ne ide, ne ide. Nakon prečki i stativi u Lyonu, Dinamo je nastavio s lošom srećom i na Maksimiru. Antolić je ubacio, Schilfendeld nadskočio Barzaglija, ali zatresla se prečka.

Samo nekoliko minuta nakon toga na semaforu je već bilo 2-0. To je Juventus i nogomet na nekoj višoj razini. Pjanić je poslao dugu loptu, Dinamovih stopera nije bilo na vidiku, a Higuain prima onako kako bi trebao primati čovjek od 90 milijuna eura i isto tako zabija za 2-0 Juventusa.

- Pa ono kako smo primili dva gola je smiješno. Dobro smo se držali, ali kako igrati kad primiš onakve jeftine golove. To se ne smije raditi - ljutit je bio Marijan Vlak na poluvremenu.

Dybala i eurogol

Dybala se nije previše vidio u prvom dijelu, ali iskupio se u nastavku. Gol kakav je zabio Šemperu ne viđa se tako često. Majstorski je ušao iza leđa veznom redu i s preko 25 metara rasparao mrežu Dinamovog golmana za 3-0 Juventusa.

Maksimirske tribine naklonile su se Marku Pjaci koji je ušao u 68. minuti, a uz aut-liniju je stajao dobrih šest, sedam minuta, dok Dybala nije namjerno izbacio loptu da bi Marko konačno istrčao na teren gdje je postao zvijezda. Nešto nakon toga ušao je i Mario Mandžukić, a obojica su dobila veliki pljesak na Maksimiru.

Ovacije za Pjacu

Da stvar bude gora, Šemper je na kraju primio četvrti gol i to uz veliku dozu nesreće. Alves je pucao iz slobodnjaka, lopta se odbila od nekoga u "živom zidu" i prevarila mladog golmana. Dinamo je izgubio i drugu utakmicu u nizu u Ligi prvaka i nalazi se na zadnjem mjestu s gol razlikom 0-7.

 U drugoj utakmici ove skupine Sevilla je pobijedila Lyon 1-0.

Liga prvaka, 2. kolo:

Dinamo - Juventus 0-4
Sevilla - Lyon 1-0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...