Obavijesti

Sport

Komentari 104

Nevjerojatni Federer: Došao je do svog 28. Grand Slam finala

Nevjerojatni Federer: Došao je do svog 28. Grand Slam finala
7

Nikad niti u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću otići ovoliko daleko u Australiji. Rafa je najveći izazov, ja sam vjerojatno njegov obožavatelj broj 1, rekao je Federer pa se prisjetio jednog događaja

VIDEO

Roger Federer ne prestaje oduševljavati! 35-godišnji Švicarac vratio se nakon što je većinu prošle godine proveo van terena i na prvom turniru poslije ozljede stigao do finala Australian Opena. Stan Wawrinka i Federer odigrali su pravi dramatični meč u kojem je Federer vodio 2-0, Wawrinka se uspio vratiti na 2-2 da bi Fedex na kraju slavio 3-2 (7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3) nakon 3 sata i osam minuta te ušao u svoje 6. finale Australian Opena.

Stan Wawrinka ispraćen je ovacijama iako je u jednom trenutku poludio i razbio reket - nešto što publika inače i ne podržava. Igrao se drugi set, a Wawrinka je promašio bekhend na svojem servisu i Federeru osigurao break.

Dečko Donne Vekić prvo je udario reketom u pod, a zatim ga slomio koljenom. Nije prvi put da je pokazao nervozu na turniru, meč ranije posvađao se s Jo-Wilfriedom Tsongom.

>> Wawrinka i Tsonga u žestokoj svađi: Što je, ti mene gledaš?!

Stvarno je nevjerojatan način na koji je Federer došao do svojeg 28. Grand Slam finala u karijeri. Prije turnira nije bio siguran ni hoće li zaigrati, a sada je u finalu i, prema svemu sudeći, smiješi mu se okršaj s Rafaelom Nadalom. Teniski klasik.

- Hvala Bogu! Mislio sam da se opustio, a ja nisam mogao servirati dobro kao ranije - počeo je Federer nakon meča pa nastavio:

- Sve se događalo tako brzo... Morao sam pogledati ekran s rezultatom. Nikad niti u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću otići ovoliko daleko u Australiji. Sada imam dva dana odmora, tako sam sretan.

U finalu bi mogao igrati protiv Rafaela Nadala.

Tennis - Barclays ATP World Tour Finals - Day Seven - O2 Arena

- Sada je to stvarno. Ustvari, po prvi put i mogu pričati o tome. Zadnjih par dana sam izbjegavao odgovor, ali više ne. Ostavit ću sve što imam ovdje u Australiji pa makar ne hodao sljedećih pet mjeseci. Rafa je najveći izazov, ja sam vjerojatno njegov obožavatelj broj 1. Imali smo nekoliko epskih mečeva tijekom godina - rekao je veliki Švicarac pa opisao događaj od prije par mjeseci:

- Tko bi rekao da bi nas dvojica mogla igrati finale Australian Opena. Niti jedan od nas to nije mogao zamisliti. Prije nekoliko mjeseci bio sam na Mallorci gdje je on otvorio svoju akademiju. Tada sam mu rekao: "Htio bih da odradimo neki humanitarni meč zajedno ili nešto." Ali ja sam hodao na jednoj nozi, a on je imao ozlijeđeno zapešće. Igrali smo neki mini tenis s juniorima i pomislili smo "ovo je najbolje što trenutno možemo". Par mjeseci kasnije vjerojatno ćemo igrati finale. Ovo je veoma poseban turnir za nas.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...