Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kakva ljubav! De Rossi u klubu čijim venama kola krv Talijana

Kakva ljubav! De Rossi u klubu čijim venama kola krv Talijana
5

Iz vrućeg Rima u još uzavreliji Buenos Aires... Danielea De Rossija u Boci je dočekala plima ljubavi navijača najtalijanskijeg kluba u Argentini i uopće jednog od najvećih na svijetu

VIDEO

Argentina je emocija i strast, tango i nogomet, River i - Boca. Jug lako uzavre, a oko malo toga i proključa tako jako kao kad ga ponese nogometni sentiment.

Boca Juniors je mitski argentinski klub. Klub za koji je igrao Maradona, klub koji nije "samo" među dva najveća u Argentini nego i među najvećima na planeti.

A Boca je i talijanska priča. Prije 114 godina osnovali su ju Talijani, radnici koji su za boljim životom krenuli preko Atlantika. Iz Ligurije do Argentine. Konkretno, iz Genove do Buenos Airesa.

Navijači koji na glasovitoj La Bomboneri stvaraju čudesni nogometni ambijent zovu se Los Xeneizes ili, doslovno - Đenovljani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Soccer - 2009 Clausura Cup - Boca Juniors v River Plate - La Bombonera

Boca Juniors uronjeni su u Italiju od svojeg osnutka pa nije ni čudo da su, prije nego što je za njihov klub odigrao i jednu sekundu, 'na slijepo' srce poklonili svojem talijanskom pojačanja, Danieleu De Rossiju.

Rođenog se Rimljanina odrekla Uprava njegove Rome, a na poziv iz Argentine skočio je odmah.

- Ako voliš nogomet onda sanjaš i o tome da se barem jednom u Bocinom dresu popneš onim glasovitim stepenicama na travnjak Bombonere - pričao je De Rossi još dok se pakirao u Rimu.

Los Xeneizes su ludi za 36-godišnjim Talijanom koji je na godinu dana potpisao za Bocu pa su u suradnji s klubom složili video dobrodošlice koji priča o tome koliko su isprepleteni Boca i Italija, koliko ljubavi već daju svom Rimljaninu. Za naježiti se.

- Bocino srce ima talijanski puls. Zbog radnika koji su ju osnovali, zbog strasti koju nose za klub, zbog prošlosti i sadašnjosti, zbog Argentine i Italije, zbog plave i žute boje koja nam teče venama. Ljubav se ne može riječima opisati pa ćemo ti samo reći: Dobrodošao, Daniele.

Cijeli život u rodnom gradu i samo jednom klubu, ali ako je De Rossi negdje mogao naći jednaku emociju i motiv za barem još jednu sezonu u smiraju karijere, onda je to u Boci i ljubavi težačkog dijela Buenos Airesa.

Boca Juniors presentation for new signing Daniele De Rossi Copa Libertadores - Round of 16 - Second Leg - Boca Juniors v Athletico Paranaense
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram