Obavijesti

Sport

Komentari 39

Kalinić: Koliko glup moraš biti da ovako izgubiš? Ostaje žal...

Kalinić: Koliko glup moraš biti da ovako izgubiš? Ostaje žal...
1

Najvažnije je biti dio momčadi, sve ostalo je nevažno. Već sam prošao utakmicu s Hajdukom na Poljudu... Sada sam zabio, ne znam je li mi drago ili nije, rekao je junak Rijeke Josip Elez

VIDEO

Izgubili smo i moramo učiti iz pogrešaka, moramo se dići iz ovoga. Hajduk je nestao s terena nakon mog izlaska? Ne znam što bih odgovorio na to, poručio je Márkó Futács nakon poraza Hajduka u Jadranskom derbiju protiv Rijeke (2-1) u kojem je bio strijelac za goste.

Kako ste vidjeli Rijeku?

- Odigrali su dobru utakmicu, mi moramo učiti iz pogrešaka koje smo napravili.

>>> Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Imate odličnu statistiku, u 10 utakmica postigli ste 7 golova i tri puta asistirali. 

- Šteta što se ta dobra statistika nije okončala dobrim rezultatima. Šteta zbog ovog poraza, nije ispalo kako sam želio, nisam uopće sretan. Ali se nadam da će biti bolje.

Stalno ste u sukobu s protivničkim stoperima.

- To je moj stil, želim im pokazati da sam tu, da moraju računati na mene i čuvati me jer se ja neću predati. Izgubio sam dosta kilograma, dobio na snazi i samopouzdanju i to se vidi na igrama. Nadam se da će se uskoro vidjeti i na rezultatima.

Bradarić: Bolje jaka kiša nego jako sunce

Filip Bradarić jedan je od brojnih nogometaša Rijeke koji su nastupali za Hajduk.

- Ljudima ovdje puno više znači pobjeda nad Hajdukom nego nad Dinamom i zato je bilo ovako veliko veselje nakon utakmice - rekao je.

Je li kiša jako ometala igru?

- Puno je bilo vode na terenu, ali je lopta mogla normalno ići. Osobno, meni je draže ovako nego da je, recimo, veliko sunce.

Zašto Hajduk već dugo ne može dobiti Rijeku?

- Teško je odgovoriti na to pitanje. Mi smo dobra momčad, krasi nas zajedništvo, zajedno smo se i vratili nakon primljenog gola. Ako ovako nastavimo, možemo daleko.
 
Malo je igrača u postavi Hajduka s kojima ste igrali dok ste bili na Poljudu, više vas je u Rijeci?

- Dvojica mislim... Želim im svu sreću, kao i uvijek, ali mi gledamo samo sebe, da budemo što bolji. Čitao sam o tome, dosta se pisalo prošli tjedan. Da se u Hajduku radilo drugačije, možda bismo sa svojim igračima, koji su talentirani, napravili puno više, no nije na meni da o tome pričam i komentiram.

Je li prvenstvo gotovo?

- Daleko smo, nismo još ni na pola... Imamo veliku prednost, ali još je puno do kraja, idemo iz kola u kolo...

Elez: Primljeni gol probudio je nešto u nama

Josip Elez nedavno je igrao za Hajduk, a sad ga je potopio s dva gola. Nije slavio golove, ali svakako mu je drago što je okrenuo stvari na Rujevici.

- Taj gol kao da je probudio nešto u nama pa smo preokrenuli utakmicu. Najvažnija su tri boda.

Niste uspjeli čuvati Futácsa, ali ste to debelo vratili s dva gola?

- Sad su svi zadovoljni, ali volio bih da nismo primili taj gol.

Kako ste uspjeli zabiti?

- Bilo je malo sreće, tako se to dogodi. Jednom ja, drugi put neko drugi, najvažnija je pobjeda. Nikad nisam zabio dva gola u karijeri.

Kako je bilo igrati protiv Hajduka?

- Kad počne sve se zaboravi, sve ostane sa strane. Najvažnije je biti dio momčadi, sve ostalo je nevažno. Već sam prošao utakmicu s Hajdukom na Poljudu... Sada sam zabio, ne znam je li mi drago ili nije. Nisam slavio gol, ipak je Hajduk moj klub, od rođenja sam navijao za Hajduk i to se ne zaboravlja iako sada dajem sve od sebe za Rijeku.

Koliko ste blizu naslova prvaka?

- Daleko je to, tek je početak studenoga. Još treba igrati sa svima po dva-tri puta... Idemo utakmicu po utakmicu, svaku na pobjedu, pa što bude.

Kalinić: Psihološki problem? Nema ga

Lovre Kalinić bio je jedan od najboljih pojedinaca Hajduka, ali nije uspio spriječiti poraz Splićana.

- Nisu bitne moje obrane, kad nismo pobijedili to postaje nevažno. Ostaje žal, ne znam koliko moraš biti glup da utakmicu u kojoj vodiš izgubiš, pogotovo na ovaj način. Imamo za čim žaliti - rekao je golman Hajduka.

Bili ste na streljani?

- Nismo ušli dobro, to se vidjelo, ali u drugom dijelu bilo je bolje. Na žalost, glupo smo primili golove, ne može se dogoditi da jedna ozbiljna momčad ostavi na centaršutu protivničkog igrača samoga na pet metara i on nesmetano zakuca loptu glavom u gol. Morat ćemo poraditi na tome.
 
Rijeku niste dobili već 17 utakmica, je li sada to već strah, psihološki problem?

- Ne vjerujem, ipak nisu svi igrači igrali sve te utakmice. Izgubili smo zbog individualnih grešaka i to je jedina istina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu