Obavijesti

Sport

Komentari 50

Gent za Kalinića nudi 2,5 mil. €; Maccabi Haifa želi Futacsa

Gent za Kalinića nudi 2,5 mil. €; Maccabi Haifa želi Futacsa
3

Belgijski Gent opasno je zagrizao za Lovru Kalinića. Ambiciozni belgijski prvoligaš Hajduku bi ponudio za njegova kapetana između dva i tri milijuna eura čime bi Kalinić postao najskuplji igrač u povijesti tog kluba

VIDEO

Bomba na Poljudu! Lovre Kalinić (26) na zimu vrlo vjerojatno odlazi iz Hajduka. Na Poljud je ovih dana stigla službena ponuda Genta u iznosu od 2,5 milijuna eura.

Informaciju smo pokušali provjeriti i u Hajduku, ali iz splitskog kluba šturo su tek priopćili da 'prijelazni rok počinje 1. siječnja'.

No činjenica je da je Lovre daleko najbolji Hajdukov igrač posljednjih sezona i u svakom prijelaznom roku na izlaznim je vratima Poljuda. Ponuda iz Belgije za Hajduk je vjerojatno i prihvatljiva s obzirom da bi Gent kompletan iznos isplatio odmah, a ne u ratama na što je Hajduk u posljednje vrijeme naviknut.

Najskuplji igrač u povijesti Genta

Ostvari li se doista ovaj transfer za isnos koji se spominje i u belgijskim medijima (između dva i tri milijuna eura) Lovre Kalinić bi postao najskuplji igrač Genta u povijesti kluba. 

Lovre je iz godine u godinu u poljudskom izlogu, a odlazak na Europsko prvenstvo s reprezentacijom dodatno mu je podigao samopouzdanje, ali i rejting u Europi. Za Lovru se u prijašnjim prijelaznim rokovima zanimala Aston Villa, spominjao se Chelsea, a motali su se oko njega i ostali engleski klubovi, no odlazak na Otok nije dolazio u obzir zbog radne dozvole koja mu je odbijena prilikom pregovora s Villom.

Prošlog ljeta bio je u pregovorima i s Anderlechtom, no i to je zapelo, a sada se u igru itekako ozbiljno uključio Gent. I to će vjerojatno biti to jer iznos je to koji će lijepo popuniti blagajnu 'bijelih'.

Gent ide po naslov

Gent, inače, ove sezone sjajno igra u uzbudljivom domaćem prvenstvu. Trenutačno se nalaze na petom mjestu, no samo je tri boda udaljen od vodećeg Zulte-Waregema. Golmanske pozicije drže mladi Šveđanin Rinne (23) te Belgijci Thoelen (26) i iskusni Vandenbussche (36). Kalinić bi svojim dolaskom vjerojatno ugrabio 'jedinicu' jer teško je vjerovati da bi Gent svojeg najskupljeg igrača u povijesti posjeo na klupu.

Top 20 Hajdukovih transfera: Kalinić je (pre)stigao Jarnija, Pašalića, Srnu...

I Marko Futacs na izlaznim vratima

No nije Kalinić jedini koji je zainteresirao europske klubove na Poljudu. Marko Futacs (26) u kratkom je roku postao jedan od najvažnijih igrača Hajduka i naravno da to nije moglo proći nezamijećeno u Europi. Izraelski mediji pišu kako se za snažnog mađarskog napadađa zanima Maccabi Haifa, no službena ponuda, čini se, na Poljud još nije stigla.

Prema Transfermarktu Futacs vrijedi 600.000 eura, a za Hajduk je to odlična cijena s obzirom da su Mađara doveli bez odštete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani