Obavijesti

Sport

Komentari 40

Izvukli 'skupinu smrti' na OI: 'Kauboji' na Dance i Francuze

Izvukli 'skupinu smrti' na OI: 'Kauboji'  na Dance i Francuze
1

U petak je u Rio de Janeiru ždrijebom odlučeno kako će izgledati dvije olimpijske skupine rukometaša. Hrvatska je dobila izrazito tešku skupinu s Danskom, Francuskom, Tunisom, Katarom i Argentinom

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i Ateni 2004. godine., te broncu u Londonu 2012. 'Kauboji' će u Riju 2016. godine probati doći do svoje četvrte olimpijske medalje, no neće imati nimalo lagan zadatak.

U petak je u Rio de Janeiru ždrijebom odlučeno kako će izgledati dvije olimpijske skupine rukometaša. Hrvatska je dobila izrazito tešku skupinu s Danskom, Francuskom, Tunisom, Katarom Argentinom, no dobra vijest je što po četiri momčadi iz svake skupine prolaze dalje.

Pa ipak, niti jedna reprezentacija u skupini nije lagan protivnik. Katar je to dokazao kao domaćin svjetskog prvenstva i osvojenom srebrnom svjetskom medaljom dok o ostalim reprezentacijama ne treba previše govoriti... Hrvatska će se morati pošteno namučiti za prolazak u daljnu, eliminacijsku fazu, no ne sumnjamo kako će izabranici Željka Babića uspjeti u tom naumu.

- Skupina je zanimljiva, s obzirom na to da s Francuskom i Danskom igramo gotovo uvijek. Katar je napredovao, uostalom drugi su na svijetu, dugo se pripremaju i imaju odličan tim, sigurno su težak protivnik. I Tunis i Argentina zaslužuju pažnju i respekt, kao uostalom sve ekipe koje su u drugoj skupini koje smo mogli dobiti. Mislim da će Igre biti jako dobre, jer je kvaliteta svih sudionika na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo te, što je najvažnije, da zdravi krenemo na OI, najveće natjecanje na kojem sportaši imaju privilegiju nastupati - rekao je kapetan 'kauboja' Marko Kopljar.

U skupini B igrat će Egipat, Njemačka, Slovenija, Švedska, Poljska i domaćin Brazil. Rukomet na OI-u počinje 5., a završava 21. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu