Obavijesti

Sport

Komentari 11

Duvnjak: Potpuno sam zdrav! Medalja? Ne, ne želim o tome...

Duvnjak: Potpuno sam zdrav! Medalja? Ne, ne želim o tome...
5

Još je samo devet dana do rukometnog Eura uoči kojega su se pojavile brojne ozljede igrača, među njima i Duvnjakova, no pred zadnju fazu priprema hrvatski kapetan kaže: "Zdrav sam i veselim se prvenstvu"

VIDEO

Jedva čekam da krene prvenstvo - najavio je dobro raspoloženi kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak koji je svježe pristigao iz Njemačke zajedno s ostalim bundesligašima u redovima Line Červara. 

Pokretanje videa...

00:04

Naime, naši momci kreću još jednom put Poreča, ovoga puta na treću i posljednju fazu priprema za Euro 2020. kojega otvaraju protiv Crne Gore u predvečerje 9. siječnja. Osim nje, u grupi A u Grazu ih čekaju i Srbija i Bjelorusija. 

- Svaki protivnik je na papiru lagan, ali zapravo je svaka reprezentacija neugodna i nezgodna. Prva utakmica s Crnom Gorom svakako je najbitnija utakmica. Čim se krene u turnir s pobjedom, sve je dalje lakše - kaže Dule. 

Mnogima se čini kako Hrvatska ima dobre izglede na ovome prvenstvu, ali Duvnjak ne želi ništa prognozirati. 

- Znam da biste voljeli čuti najave medalja, ali ponavljat ćemo vam kao papagaji da će se sve vidjeti kada dođemo na prvenstvo i da je ta prva utakmica najvažnija. Najbitnije je da budemo zdravi - smatra. 

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Iceland v Croatia

O Beču, igri s Njemačkom i Španjolskom, kaže, ne razmišlja.

-  Gledam samo na Graz - s osmjehom je dodao novinarima koji su Hrvate već "spakirali" u glavnu rundu. 

- Njemačka je daleko. Trebamo prvo proći grupu, prenijeti dva boda. Jednostavno se veselim prvenstvu i nadam se da će biti kao 2010. 

Tada je Hrvatska također na Euru u Austriji imala sjajnu podršku i osvojila srebrnu medalju. A ova, olimpijska godina rukometašima nosi čak četiri velika natjecanja, osim ako jedno uspiju izbjeći kvalifikacije za OI tako da plasiranjem već na EP-u. 

-  Ova će nam godina biti jako naporna. Bilo bi lijepo da osiguramo OI već na Euru, ali ako ne onda imamo kvalifikacije - bez velikog presinga i utega govori hrvatski kapetan. Iako je i sam nedavno bio ozlijeđen, a Červar ove pripreme već ima glavobolje od ozlijeđenih igrača, trenutno se kaže osjeća sjajno.

- Zdrav sam. Dobro se osjećam - kratko je rekao. 

Podsjetimo, 'kauboje' u Poreču  očekuje Croatia kup na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH Katar, a nakon toga će izbornik Červar odlučiti kojih 16 će dobiti karte za Graz.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović