Obavijesti

Sport

Komentari 43

Kek: Gledao sam Oscare, a ne snimku penala na Soudaniju...

Kek: Gledao sam Oscare, a ne snimku penala na Soudaniju...
1

Slovenski trener danas slavi četvrti rođendan na klupi riječkog kluba. Dvaput je s Riječanima igrao u skupini Europske lige, osvojio je Kup, a sad je na pragu i prvog naslova prvaka

VIDEO

Elvis Scoria dobio je otkaz. Matjaž Kek i Bojan Prašnikar bili su glavni favoriti za novog trenera Rijeke. Dobro se sjećamo tih dana krajem veljače 2013. godine. Nazvali smo sportskog direktora Srećka Juričića. Imali smo samo jedno pitanje, Kek ili Prašnikar?

- Ne mogu vam još reći tko će biti trener. Nismo donijeli odluku - kratak je bio Juričić.

Sat vremena kasnije, zazvonio je mobitel. Zove me Srećko Juričić. Stigao sam samo reći - molim.

- Još se moram čuti s predsjednikom, ali blizu smo odluke. Samo nam treba tvoje DA - rekao je Juričić.

Nije mi dugo trebalo da shvatim da se sportski direktor Rijeke zabunio. Pokušao sam mu objasniti da je krivo nazvao, da je umjesto kandidata za trenera dobio novinara koji ga je zvao prije sat vremena. No, nisam ga mogao prekinuti. Nastavio je Juričić po svome još 30-ak sekundi, a onda sam mu rekao:

- Gospodine Juričić, dobili ste Antonija Bevandu, čuli smo se prije sat vremena. Zvao sam da vas pitam tko će biti novi trener.

Sportski direktor Rijeke je kratko zastao i krenuo se ispričavati. Samo smo se nasmijali i rekli da nema problema.

- Dobro, a sad mi recite tko je novi trener, Kek ili Prašnikar - upitali smo Juričića, koji je uzvratio:

- A to vam još ne smijem reći.

- Pa kako ne smijete kad ste upravo meni ponudili da budem novi trener Rijeke - uzvratili smo kroz smijeh.

Završili smo razgovor i par minuta kasnije sam saznao da je Matjaž Kek novi riječki strateg.

Nazvao sam riječke i zagrebačke kolege i ispričao im ovu anegdotu. Neki su mi u šali savjetovali da upalim automobil odem na Kantridu i kažem da sam novi trener. Dobro da me Juričić nije pitao broj računa, jer da je, Kekova prva plaća bi možda sjela meni. Šalu na stranu. Nema sumnje kako je riječki klub dobro birao 27. veljače 2013. godine. Na klupu su doveli iskusnog trenera, čovjeka s kojim su dvaput igrali u skupini Europske lige, s kojim su osvojili Kup i s kojim su na pragu prvoga naslova prvaka u povijesti.

- Kad sam došao u Rijeku, nisam razmišljao o tome koliko ću se zadržati ovdje. Došao sam pokušati napraviti nešto veliko - rekao nam je u razgovoru prije nekoliko dana Matjaž Kek.

U ove smo četiri godine puno puta imali priliku razgovarati s njim. Gospodin, nema što. Uvijek odmjeren u svojim izjavama. Mudar, teško je iz njega izvući nešto više. Kad mu postavite delikatno pitanje, uvijek se nasmije i često odgovori protupitanjem. Vole ga na Kvarneru, vole ga u Rijeci. Još ako im donese naslov prvaka, bit će velikan za Armadu i sve ostale navijače lidera HNL-a.

- Gledao sam dodjelu Oscara, nisam mogao spavati, baš je bilo zanimljivo, od Timberlakea do pogreške pri dodjeli, pravog holivudskog zapleta. Gledao sam Hollywood, nisam pogledao situaciju sa Soudanijem - komentirao je za Radio Rijeku nepostojeći penal na Soudaniju u svom stilu Kek.

Rijeka pod njegovim vodstvom za poraz u HNL-u ne zna više od godinu dana. Matjaž Kek je čovjek koji obožava šetnje Opatijom, može ga se vidjeti i kako se s biciklom uspinje po Učki. Obožava jazz i vino.

Napravio je velike stvari s Rijekom u ove četiri godine. Na Kantridi ga nisu uspjeli pobijediti niti Sevilla, Lyon, padali su tamo Feyenoord, Standard Liege, Stuttgart. Naslov prvaka bio bi kruna njegova boravka u Rijeci. Prošle je godine potpisao ugovor do 2021. godine. Vodeći ljudi Rijeke žele da još godinama vodi njihov klub. Kapa je njegov zaštitni znak. Uvijek utakmicu vodi sa šiltericom. Otkrio nam je kako je kapu s kojom je vodio prvi dio sezone, darovao vjernom riječkom navijaču. Sad ima novu s kojom želi doći do povijesne titule.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja