Obavijesti

Sport

Komentari 16

Kladim se 20 godina na naslov 'lisica', ali sada sam zaboravio

Kladim se 20 godina na naslov 'lisica', ali sada sam zaboravio
7

Od 1996., punih 20 godina, uplaćivao sam listić za 20 funti da će Leicester postati prvak, a ove sezone, kad će se to zaista i dogoditi, listić sam zaboravio uplatiti, kaže navijač 'lisica'

VIDEO

Priznanje Hugha Hefnera da je još uvijek djevac, nakon što je pola stoljeća od jutra do sutra bio okružen Playboyevim zečicama, bilo je, prema kladionicama, vjerojatnije nego da će Leicester biti nogometni prvak Engleske. Da, i takva je ludost (koeficijent u Ladbrokersu 1001.0) bila izglednija nego da će lisci sa stadiona King Power prvi dotrčati do naslova.

Svi listići u smeću osim jednog

Devedesetogodišnjak šuti, ne govori ništa o tom škakljivu pitanju koje bi mu narušilo titulu prvog zavodnika svijeta... Bilo je još nevjerojatnih, ali izglednijih događaja od Leicesterova osvajanja naslova, recimo da će Andy Murray nazvati sina Novak po vječnom rivalu Đokoviću, neposredno nakon što mu je Beograđanin preoteo naslov na Australian Openu (koeficijent 501.0). Murrayu se nešto kasnije rodila kćer, nazvao ju je Sophia Olivia. I taj je listić završio u smeću, kao i onaj da će premijer David Cameron zalupiti vrata u Downing Streetu 10, dati ostavku i postati menadžer Aston Ville (2501.0) ili da je Elvis živ (2001.0). Najveća ludost od svih, da će Leicester osvojiti naslov (koeficijent 5001.0), mogla bi se dogoditi već ovaj vikend.

- Uspjet će! Bajke su moguće - trlja ruke Gianni Infantino, šef Fife i dobar prijatelj bivšeg kapetana vatrenih Zvonimira Bobana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na praznik rada, na stadionu koji je Bobby Charlton prozvao teatrom snova, dečki Claudija Ranierija mogu izboriti naslov kod Manchester Uniteda. Ako ne uspiju, imaju još fore, sedam bodova prednosti pred drugoplasiranim Tottenhamom i još dvije meč-lopte (Everton i Chelsea). U tri utakmice trebaju im tri boda. Na svojoj strani imaju cijeli svijet, za njih navija i princ William pa i Alessandro Del Piero.

- U sportu je sve moguće, vidite to i sad! Ovo će biti priča za unuke. Podsjeća me to kad sam s posrnulim Juventusom, iz druge talijanske lige, dojurio do naslova - kaže Del Piero, koji je igrao baš kod Claudija Ranierija.

Sjetimo se odlaska Andreja Kramarića lanjskog siječnja s Kantride u Leicester City. Činilo se tada kako to za našeg napadača nije loše jer će se u malom klubu dokazati, pa kasnije prijeći u nekog velikana. A na kraju...

- Nije čudno da sjedim na klupi, pa ovi što god puknu, uđe u gol - slikovito je Kramarić novinaru Tomi Ničoti objasnio oko Božića zašto rijetko igra za lisce.

U međuvremenu, dečki su se napucali, Jamie Vardy zabio je 22, Riyad Mahrez 17... I naš susjed iz Šubićeve bio je dio sportske senzacije.

Vardy Vale, Ranieri Road

Laburist Peter Soulsby, gradonačelnik Leicestera, već mijenja ploče na gradskim ulicama.

- Vardy Vale i Ranieri Road bit će nove ulice - kaže gradonačelnik, a razmišlja i o Drinkwater Driveu i Schmeichel Streetu.

Zanimljivo je i to da bi se Kasper Schmeichel upravo među vratnicama na kojima se proslavio njegov otac Peter, mogao okruniti naslovom prvaka. Ipak, nije sve tako blistavo... Novinari Mirrora pronašli su navijača Leicestera u - suzama.

- Od 1996., punih 20 godina, uplaćivao sam listić za 20 funti da će Leicester postati prvak, a ove sezone, kad će se to zaista i dogoditi, listić sam zaboravio uplatiti! Selio sam se u New York, bio u gužvi i jednostavno zaboravio - tužan je John Micklethwait (53), koji utakmice prati od 70-ih.

I čovjek rođen u Gospiću nestrpljivo čeka ishod prvenstva.

- Osvojit će naslov i njihova zvijezda neće se tako brzo ugasiti. Tek im slijedi uspjeh - najavljuje srpski biznismen Milan Mandarić, koji je 2010. prodao klub tajlandskom biznismenu Vichaiju Srivaddhanaprabhi.

Lisci su najveći uspjeh postigli u sezoni 1928./1929. kada su bili drugi. Danas 90-godišnji Hugh Hefner je tada imao jedva dvije godine... A lisice i dalje grizu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi