Obavijesti

Sport

Komentari 38

Klopp: Obećavam vam da ćemo se vratiti jači, moramo ići dalje

Klopp: Obećavam vam da ćemo se vratiti jači, moramo ići dalje
1

Liverpool je sjajna momčad sa sjajnim pojedincima. Da su imali više samopouzdanja pobijedili bi nas. Ali mi smo uspjeli, momčad se odjećala sigurno i jako, dali smo maksimum, rekao je Unai Emery

VIDEO

Nogometaši Seville povijesni su treći put zaredom, i peti ukupno, osvojili naslov Europske lige pobijedivši Liverpool u Baselu 3-1. Unai Emery se tako izjednačio s legendarnim Giovannijem Trapattonijem, koji je tri puta osvajao naslov Kupa Uefe, današnje Europske lige.

- Liverpool je sjajna momčad sa sjajnim pojedincima. Da su imali više samopouzdanja pobijedili bi nas. Ali mi smo uspjeli, momčad se odjećala sigurno i jako, dali smo maksimum. Europska liga je puno toga dala Sevilli i navijačima. Moramo uživati u ovome, iako će kratko trajati jer nas u nedjelju čeka novo finale - rekao je trener Seville Emery, koji momčad mora pripremiti za nedjeljno finale Kupa kralja protiv Barcelone (21.30 sati).

Sevilla je gubila na poluvremenu, a u nastavku je zabila tri za čudesan preokret.

- Igračima sam na poluvremenu rekao da moramo znati kako reagirati u finalu. Sanchez Pizjuan nam uvijek daje posebnu snagu. Danas smo igrali na neutralnom terenu, ali je bilo potrebno da razmišljamo samo o Sanchez Pizjuanu - zaključio je Emery.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S druge strane, Jürgen Klopp izgubio je svoje peto finale zaredom. Bio je razočaran manjkom vjere njegovih izabranika.

- Nisam zadovoljan početkom. Postigli smo prekrasan gol, a jedan nam je poništen. Vodstvo na poluvremenu je inače dobra stvar... - rekao je Klopp pa nastavio:

- Prvi primljeni gol nije bio problem nego ono što se dogodilo nakon njega. Potpuno smo izgubili vjeru u svoju igru, ispali smo iz igre i bili nervozni u obrani. To pokazuje da nismo napredovali onako dobro kako sam se nadao. Moramo nastaviti dalje i iskoristiti ovo iskustvo. Ovo je definitivno razočaravajuća večer.

Liverpool je tako ostao bez Europe sljedeće sezone. Veliku promjenu doživjela je momčad odlaskom Brendana Rodgersa, trebat će još nešto vremena da svi kotačići sjednu na svoje mjesto.

- Iskreno, morat ćemo iskorisiti svo vrijeme sad kad ne igramo Ligu prvaka. Ne radi se o veličini momčadi, nego o korištenju vremena na treningu da se popravimo. Obećavam svima da ćemo ga iskoristiti i vratiti se jači. Danas smo bili na 50-60 posto svojih mogućnosti i kvalitete i to moramo prihvatiti. Vratit ćemo se - zaključio je njemački stručnjak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener