Obavijesti

Sport

Komentari 23

Klub mu zabranio dolazak na utakmice jer prežestoko navija

Klub mu zabranio dolazak na utakmice jer prežestoko navija
1

Vikanje, prosvjedovanje, ali i preglasno podržavanje svoje omiljene momčadi stajalo je Keitha Franklina zabrane dolaska na domaće utakmice UC Irvine Anteatersa...

VIDEO

U sljedećim tjednima na portalu 24sata pozabavit ćemo se najluđim navijačima u svijetu sporta. Tetovaže, posebna imena, vjernost i u starosti ili suludi potezi - sport je ove navijače odvukao preko granice uobičajenog pri iskazivanju podrške svojoj omiljenoj momčadi. Među njima je i Keith Franklin, navijač američke sveučilišne momčadi UC Irvine Anteaters koji je prekršio pravila pristojnog navijanja.

Svaki pravi navijač emotivno će popratiti uspjehe i neuspjehe svog kluba. Neki od njih pritom znaju i prijeći granicu. Iako ga se ne može nazvati huliganom, Keith Franklin ipak je naljutio čelnike kluba za koji navija gotovo deset godina.

Franklin navija za bejzbolsku momčad Irvine Anteatersa sa Sveučilišta Columbia, a njegov je grijeh u tome što ne može odoljeti vrijeđanju ili prilici za utrčavanje u teren. Jedan ga je takav potez stajao trajne zabrane dolaska na domaće utakmice.

Trenutak kad je 49-godišnji Franklin ušao na teren s transparentom podrške u čast 1000. trenerske pobjede Mikea Gillespieja u veljači prošle godine bila je kap koja je prelila čašu strpljenja čelnika Anteatersa.

- Gospodin Franklin bio je strastveni navijač naše momčadi gotovo deset godina i cijenili smo njegov entuzijazam. No kršio je pravila ponašanja na stadionu nekoliko godina i prevršio je mjeru ove sezone prijetnjama, agresivnim ponašanjem i komunikacijom prema našoj klupi i redarima. Takvo što ne odobravamo ni toleriramo na našem sveučilišnom kampusu - priopćili su iz kluba.

Iako je posjedovao sezonsku ulaznicu, Keithu to nije pomoglo. Dva tjedna nakon izricanja zabrane ponovno je pokušao ući na stadion, ali organizator mu nije dopustio.

- Kao da su mi zabili nož u leđa. Oduzeli su mi ono što najviše volim - tužan je Franklin.

No takva ga odluka kluba nije zaustavila da navija za Anteaterse. Redovito odlazi na sva gostovanja, a obećao je i da se neće ošišati sve dok Irvine ne izbori sudjelovanje na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...