Obavijesti

Sport

Komentari 13

Kos čeka Dinamo: Nikad se u životu nisam čuo s Mamićem

Kos čeka Dinamo: Nikad se u životu nisam čuo s Mamićem
5

Nemamo čarobnu kuglu, ne znamo kako će se tko prilagoditi, zato sa svim novim igračima možemo raskinuti ugovor u prosincu, kaže predsjednik Hajduka Ivan Kos

VIDEO

Razgovarali smo s predsjednikom Hajduka Ivanom Kosom, koji je najavio veliki derbi u nedjelju. Pričao je o Hajduku, stanju u klubu i hrvatskom nogometu te o daljnjim planovima.

24sata: Najavili ste puno promjena, do kud ste stigli s pokrenutim procesima?

- Doveli smo dosta mladih trenera koje ćemo educirati za pro licence, nakon rekonstrukcije dva pomoćna terena krećemo u izgradnju trećega na prostoru parkinga auto škola i nastavljamo trend poslovanja s pozitivnom nulom koji smo zatekli, i koji želimo popraviti, kako bi mogli dodatno pojačati momčad, ako to bude potrebno.

24sata: Jeste li zadovoljni do sada učinjenim?

- Po prirodi uvijek želim više, to me tjera naprijed. Bitniji pomaci će tek doći.

24sata: Što su najveći uspjeh i razočaranje u dosadašnjem mandatu?

- Utakmica protiv Maccabija. Velika praznina zbog ispadanja na doslovno zadnjoj stepenici pred Europsku ligu, šok i muk na tribinama, a nakon toga pjesma i podrška navijača momcima na terenu, čime su pokazali da su jedno tijelo. Ta simbioza i energija je naša najveća vrijednost, ponos i čast.

24sata: Kako ste doživjeli visoke poraze od Dinama i Rijeke na Poljudu?

- Teško, ali pobjede i porazi su dio igre. Pametni uče iz poraza, da im se ne bi ponavljali.

24sata: Što ćete poručiti stožeru i igračima uoči gostovanja na Maksimiru?

- Uoči prvog derbija plasirana je moja navodna izjava, koju nikad nisam izrekao. I tada, a i sada kažem isto, želim da igrači daju maksimum, jer jedino tako mogu do dobrog rezultata.

24sata: Jeste li zadovoljni sastavom ili ćete na zimu još kupovati?

- Popunili smo i osnažili momčad kupovinama, jer je to bilo nužno. No naš fokus ostaje razvoj mladih igrača kroz B momčad. Ciljevi sezone su trofej A momčadi, plasman B momčadi u Drugu ligu, te povratak juniora u nacionalnu ligu. Želimo vratiti pobjednički mentalitet i dominaciju u svim kategorijama.

24sata: Zašto ste pustili nadarenog Maganjića?

- Dovodimo najbolje što si možemo priuštiti, a zadržavamo one koji žele ostati. Primjer vam je Kalinić, koji je potpisao petogodišnji ugovor. Maganjić nije želio, bili smo nemoćni.

24sata: Je li istina da svi novi igrači imaju klauzulu u ugovoru prema kojoj ih već u prosincu možete otpustiti?

- Sve što radimo, radimo u interesu Hajduka. Nemamo čarobnu kuglu, ne znamo tko će se i kako prilagoditi, i proigrati. Nekome je Hajdukov dres poticaj, drugome opterećenje... Osigurali smo se da ne budemo na šteti.

24sata: Je li vam otac Miroslav, nekad na čelu uspješne Osijekove škole nogometa, dao savjet kako ustrojiti omladinski pogon?

- Ranije sam crpio puno znanja iz njegovih iskustava, ali od kad sam predsjednik Hajduka, nisam imao prilike o tome pričati s njim.

24sata: Je li frustrirajuće što vas i dalje neki pitaju jeste li Mamićev čovjek?

- Svatko ima pravo pitati, a ja se ne uzbuđujem jer se nikad u životu nisam ni čuo s njim, a kamo li što više.

24sata: Čujete li se s ljudima iz HNS- a?

- Samo službeno. Želimo jednakost za sve, što sada nije slučaj. Kad nam to budu spremni ponuditi, otvoreni smo za razgovore.

24sata: Ima li pomaka?

- Tražili smo i dobili uvid u kontrole suđenja. Evo, prije par dana je ukinuta pozitivna ocjena Brunu Mariću za utakmicu Inter – Hajduk. I to je pomak. Ukazali smo na pogreške na našim utakmicama s Dinamom, Interom i Osijekom, ali i na utakmici Dinamo – Osijek. Ne želimo rušiti nekoga, nego ukazati na nepravilnosti, želimo da se pogreške sankcioniraju. I ne borimo se samo za sebe, nego za sve.

Hajduk konferencija

24sata: Kad ćete pronaći generalnog sponzora?

- Zahvalan sam svakom našem sponzoru, cijenim ih jer znam kako je danas komplicirano raditi i izdvajati dio profita za sponzorstvo. Generalno je krvna slika gospodarstva Hrvatske jako loša, i sponzore je jako teško naći. U pregovorima smo s gospodinom Tomislavom Mamićem, vjerujemo u pozitivan ishod, jer smo već postigli načelan dogovor.

24sata: Koja je uloga vašeg prijatelja Velimira Slovačeka u Hajduku?

- Velimir je moj prijatelj, ali je i stručan, kompetentan, predan i lojalan čovjek, koji uživa moje maksimalno povjerenje. Nije zaposlenik Hajduka, nego vanjski suradnik, koji je 24 sata na raspolaganju klubu. Napustio je svoju obitelj i došao u Split raditi u korist Hajduka, kome je do sada donio samo dobro.

24sata: Koliko istine ima u pričama da se u Hajduk može doći isključivo preko jednog menadžera, s kojim ste povezani?

- Gospodina poznajem, kao i mnoge druge, ali u tome nema istine. Potpisali smo desetak novih igrača, njih 6-7 je imalo agente, i svi su različiti. Te glasine šire ljudi kojima su zatvorena vrata Hajduka.

24sata: Postoji li popis nepoželjnih osoba koje ne smiju u ložu na Poljudu i jesu li na njemu neki političari?

- Mi imamo Pravilnik o pravu na mjesto u ložu, a tko ne smije ovisi o procjeni našeg povjerenika za sigurnost. Popis ne postoji, a procjena se radi za svaku utakmicu. Mi smo sportski kolektiv, politika nas ne zanima.

24sata: Tko vam je najdraži igrač?

- Meni su svi podjednako dragi, a sin je tražio da mu kupim zeleni golmanski dres s reklamom Tommy na prsima. Voli li golmane, ili je kao predsjednikov sin želio i sponzora, zaključak izvedite sami, ha, ha, ha...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima