Obavijesti

Sport

Komentari 429

Kralj Ronaldo i Luka došli sa ženama i djecom po nagrade

Kralj Ronaldo i Luka došli sa ženama i djecom po nagrade
10

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić izabran je u najbolju momčad godine. Uz njega tu su još Manuel Neuer, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Andres Iniesta, Leo Messi...

VIDEO

Cristiano Ronaldo i službeno je vladar svjetskog nogometa u 2016. Nakon osvajanja Zlatne lopte i Fifa je Portugalca proglasila najboljim nogometašem.

Iza njega ostali su i Leo Messi i Antoine Griezmann. Međutim, bilo je to i očekivano, CR7 je u 2016. osvojio europski naslov s Portugalom i Ligu prvaka s Realom. To su bili dovoljno jaki argumenti za Ronaldov novi Fifin trofej u karijeri.

Fifa je posljednjih šest godina nagradu dodjeljivala u suradnji s France Footballom, no od 2017. svjetska nogometna organizacija opet ima vlastitu nagradu. Od 2009. do 2015. Ronaldo je još dvaput bio proglašavan najboljim, a Messi, kojeg nije bilo Zürichu, četiri puta.

O pobjedniku su odlučivali glasovi izbornika i kapetana svih reprezentacija te novinara i navijača.

Portugalac je uživao u prekrasnom trofeju, kojeg je dizajnirala Hrvatica Ana Barbić Katičić. Pri proizvodnji korištena je tehnologija, koja se koristi u izradi dijelova za svemirsku industriju i formulu 1.

Modrić u najboljih 11

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić, pak, izabran je u najbolju momčad godine. Uz njega tu su još Manuel Neuer, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Andres Iniesta, Leo Messi, Luis Suarez i Cristiano Ronaldo.

Njemačka izbornica Silvia Neid proglašena je najboljom trenericom godine, dok su nogometaši Atletico Nacionala dobili nagradu za fair play.

Trenerom godine izabran je Claudio Ranieri, koji je prošle sezone s Leicesterom osvojio engleski naslov i šokirao velikane poput Uniteda, Chelseaja, Liverpoola...  

Nagardu Fernec Puskas za najbolji gol godine dobio je Mohd Faiz Subri. Najboljom nogometašicom proglašena je američka nogometašica Carli Lloyd.

Barcine zvijezde nisu bile na ceremoniji

Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez i ostale zvijezde Barcelone nisu prisustvovale na gala ceremoniji u Zürichu na Fifinoj dodjeli nagrada za najbolje u 2016. godini.

Messi se s Cristianom Ronaldom i Antoineom Griezmannom borio za nagradu najboljeg igrača godine, a Neymar, Suarez i Iniesta su bili među 21 igračem koji su konkurirali za momčad sezone.

A Barcelona je odlučila da zbog važne utakmice koju imaju u srijedu protiv Athletic Bilbaa u Kupu kralja, njihovi igrači ne putuju u Švicarsku. 

- Utakmica protiv Athletic Bilbaa je u ovom trenutku prioritet za Barcelonu i klub je odlučio da igrači neće sudjelovati na dodjeli Fifinih nagrada u Zürichu. Barcelona je zahvalna Fifi i predsjedniku Gianni Infantinu, ali smatramo da je utakmica protiv Athletica važna i klub želi da se igrači odmore - objavili su Katalonci u priopćenju.

Klub u Zürichu predstavlja predsjednik Josep Maria Bartomeu, potpredsjednik Jordi Mestre i ostali članovi uprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 429
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...