Obavijesti

Sport

Komentari 19

Kriza u Maksimiru: Najlošiji Dinamov napad još od 1948.

Kriza u Maksimiru: Najlošiji Dinamov napad još od 1948.
1

OVO JE PRVI PUT Dinamo je do 1948. godine igrao na igralištu u Koturaškoj. Otkad igra u Maksimiru, nije se dogodilo da ne zabije u četiri domaća susreta zaredom...

VIDEO

Utakmica protiv Seville bila je četvrta zaredom u kojoj Dinamo nije zabio gol u Maksimiru. To se od 1948. godine, otkad je Dinamo službeno domaćin na ovom stadionu, nikad nije dogodilo.

Jednom se, 1972., dogodilo da Dinamo nije zabio gol u tri domaće utakmice zaredom. Sad nije zabio gol Osijeku, Juventusu, Hajduku i Sevilli, a te 1972. godine nije zabijao u domaćim porazima od Partizana, OFK Beograda i Sarajeva.

Ovo je neslavni rekord, nikad prije ovakva napadačka kriza nije tresla zagrebački klub u domaćim utakmicama. Jučer su bila točno dva mjeseca od posljednjega gola kojega je hrvatski prvak zabio na domaćem terenu.

Kapetan Domagoj Antolić zabio je za pobjedu protiv Splita. Nakon toga je krenula velika kriza, inače neefikanost je veliki Dinamov problem ove sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tri su trenera vodila Dinamo u ove četiri domaće utakmice u kojima “modri” nisu zabili.

Zlatko Kranjčar je sjedio na klupi u porazu od Osijeka 1-0, Željko Sopić u porazu od Juventusa 4-0. Ivajlo Petev vodio je dvije posljednje domaće utakmice, derbi protiv Hajduka i sraz protiv Seville u Ligi prvaka.

- Svakako nesvakidašnja situacija u Dinamu - rekao nam je Igor Cvitanović, jedan od najboljih napadača u povijesti “modrih” i dodao:

- Bio je tu i splet nesretnih okolnosti. Kad se priča o domaćim utakmicama bez gola, treba uzeti u obzir stanje u kojemu je momčad bila. Ni protivnici baš nisu bili lagani, štoviše. Pa Juventus je jedna od najjačih momčadi u Europi, a Sevilla je tri godine zaredom osvojila Europsku ligu.

Sevilla je, kaže, Cvita, odradila rutinski posao u Maksimiru.

- Oni su igrali ‘rondo’, tako se u španjolskoj zove ono što mi zovemo ‘ševa’. Uzeli su loptu i sve riješili - pojasnio je Cvitanović.

Dinamo ne može zabiti gol kod kuće, ali treba istaknuti i da je u tri odigrane utakmice do Seville, imao i puno peha.

Hodžić je protiv Osijeka pogodio prečku iz stopostotne prilike, Schildenfeld je prečku pogodio protiv Juventusa. Antolić i Fernandes su okvire gola pogađali protiv Hajduka. Dinamo ovu crnu seriju može prekinuti za dva dana, kad u Maksimiru igra protiv Cibalije.

Pogledajte VIDEO nakon nove Dinamove utakmice bez zabijenog gola...

Pokretanje videa...

00:50
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka