Obavijesti

Sport

Komentari 35

Kruno Jurčić: Iz Poljske sam se pokupio nakon tri dana

Kruno Jurčić: Iz Poljske sam se pokupio nakon tri dana
1

S Wislom sam se dogovorio, vidio klupski kamp i sve je praktički bilo riješeno. A onda su htjeli mijenjati neke stvari, kaže nam bivši trener Dinama Kruno Jurčić

VIDEO

Kruno Jurčić je sinoć trebao debitirati na klupi Wisle iz Krakowa. Trebao je to biti početak njegove misije spašavanja poljskog velikana od ispadanja iz lige, ali...

- Prošlog sam tjedna otišao u Poljsku na konačni dogovor. Bio sam tamo tri dana, vidio sam i klupski kamp. Sve je praktički bilo riješeno, a onda su ljudi iz Wisle počeli mijenjati dogovor - rekao nam je Kruno Jurčić i dodao:

- Išli su mijenjati uvjete, tako da sam na kraju odustao od posla. Pokupio sam se i vratio u Zagreb.

Wisla iz Krakowa našeg je trenera na klupu htjela dovesti i prošlog ljeta.

- Oni mene ‘love’ još od kolovoza. Ljetos sam ih odbio, sad su ponovno došli u Zagreb nakon što sam otišao iz Maribora. Bili su tu, dogovorili smo mnogo stvari, ali na kraju ne bi imalo smisla da sam došao na klupu Wisle. Imao sam želju pomoći, to je veliki poljski klub, ali očito je da sam pričao s ljudima koji samo misle da imaju moć - rekao je bivši trener Dinama i nastavio:

- Nakon odlaska iz Maribora htio sam sjesti na klupu Wisle. Nisam htio neku dulju stanku, ali što je tu je.

Dovodilo se Jurčića posljednjih dana i u vezu s prvakom BiH Sarajevom, ali poznajući Jurčića - od te priče gotovo sigurno neće biti ništa. Očito će kraj sezone dočekati bez posla, a onda slijede novi trenerski izazovi.

Veliki mu je izazov bila epizoda u Sloveniji. Preuzeo je Maribor u velikoj krizi. Prvak je imao puno problema s formom, stigao je Jurčić i vratio ga je u borbu za naslov serijom odličnih rezultata.

Dobio je otkaz prije 15 dana nakon neočekivanog domaćeg poraza od Celja.

- U Mariboru samo jedan čovjek želi biti gazda, samo jedan čovjek želi odlučivati. Riješio sam sve što sam imao sa Slovencima. Naravno da moj otkaz nije imao veze s rezultatima. Ne može se otkaz dobiti nakon jednog poraza nakon svega dobrog što ste napravili u klubu. Mariboru sam očito trebao da ga izvučem iz krize i loše serije. Kad sam to napravio, kad je sve krenulo nabolje, dobio sam otkaz - osvrnuo se Kruno Jurčić na svoju epizodu u Sloveniji.

Ako na kraju Maribor bude prvak, velike će zasluge sigurno imati i Kruno. Ovoga se tjedna igraju dva derbija Hajduka i Dinama. Zagrepčani na Poljudu prvo gostuju sutra u Kupu, četiri dana kasnije u prvenstvu.

- Uspio sam u posljednje vrijeme pogledati neke utakmice Dinama. Oni su suvereni u prvenstvu i možda im se malo i ne da igrati u nekim utakmicama, možda im malo nedostaje motiva - rekao je Jurčić i okrenuo se derbijima.

- To su utakmice koje imaju veliku tradiciju, ali za pravi je derbi potrebno dvoje. Hajduk je prodao svoje ‘obiteljsko blago’. Dinamo u ove utakmice ulazi kao veliki favorit. Ipak, u derbiju je uvijek moguće neko iznenađenje - završio je Kruno Jurčić, koji ima veliko iskustvo u derbijima jer je čak tri puta u karijeri sjedio na klupi maksimirske momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović