Obavijesti

Sport

Komentari 42

Kruno Jurčić: Nešto nije bilo normalno u onih 1-7 od Lyona

Kruno Jurčić: Nešto nije bilo normalno u onih 1-7 od Lyona
7

ČUDNO JE TO... Ne znam kako objasniti da imamo 1-1 na poluvremenu, a onda primimo točno onoliko golova koliko im treba za prolazak, prisjetio se Kruno Jurčić katastrofe na Maksimiru od Lyona

VIDEO

Cico je dovoljno iskusan, ne treba njemu dijeliti savjete, kaže Kruno Jurčić, koji bi aktualnom treneru Dinama prije svega mogao savjetovati što ne treba raditi protiv Lyona. Ima osobno iskustvo iz prosinca 2011. godine.

I tad je Dinamo igrao protiv Lyona tri dana nakon izbora u Hrvatskoj, no ovaj put susreću se u prvom kolu. Onih katastrofalnih 1-7 prije pet godina dogodilo se u posljednjem kolu skupine.

- Teško mi se toga i prisjećati, ali bila je to zaista jako čudna utakmica. Na poluvremenu je bilo 1-1, a do kraja su nam zabili točno onoliko golova koliko im je bilo potrebno za prolazak. Bilo je tu svega i svačega, sjećate se i onog namigivanja, ali ne želim sad vaditi kosture iz ormara - rekao je Jurčić.

Namigivanje, pa tišina

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Namigivao je Domagoj Vida, iz Ajaxa su bili bijesni, Lyon je prošao dalje, Nizozemci su otpali, a Dinamo se tih dana morao crvenjeti po Europi.

- Tko god imalo bolje prati nogomet, zna da sve ono što se događalo u drugom poluvremenu ne može biti normalno. Sjećam se i da je nakon te utakmice bilo jako puno analiza, a odjedanput je sve to prestalo, utihnulo. Svašta se pričalo, znate i sami, ali na kraju sam, eto, samo ja platio cijenu - rekao je Jurčić, koji nije želio spominjati nikakva imena niti nekoga prozivati.

Danas je Lyon slabiji

- Bilo je tu svega i svačega, ali dovoljno sam rekao, ne treba se više vraćati na to... - zaključio je Kruno ovaj dio priče dodavši kako je njegov Dinamo puno više pokazao u Lyonu, u prvom susretu.

- Tu utakmicu izgubili smo 2-0, ali mislim da smo mogli proći i puno, puno bolje. Pružili smo dostojan otpor i da je bilo samo malo sreće, moglo je puno bolje završiti - uvjeren je danas Jurčić.

I sutra će Dinamo igrati u Lyonu. Doduše, ne opet na Gerlandu, nego na novom stadionu, Olimpijskom parku.

- Mislim da će Cico postaviti čvrsti blok i pokušati nešto napraviti preko individualne kvalitete Soudanija i Fernandesa. Šteta što su mu otišli Pjaca i Rog, ali to je stara priča, na to su treneri u Dinamu već navikli - rekao je Jurčić, pa usporedio “njegov” i aktualni Lyon:

- Onaj Lyon bio je puno jači od ovoga. Zapravo, mislim da je Lyon Dinamova šansa u ovoj skupini. Sevilla nije dobar ždrijeb, a o Juventusu je, naravno, suvišno i govoriti. Lyon ipak nije na nekadašnjoj razini, ima bitno slabije pojedince i Dinamo će sutra sigurno imati priliku za dobar rezultat.

Često je u prošlosti Dinamo nakon pretkola znao padati u formi, sezona ipak počinje bitno ranije nego klubovima iz najjačih europskih liga.

"Nula" za turski početak

- Mislim da Dinamo još neko vrijeme može zadržati dobru formu, očekujem da će početi padati tek tamo negdje tijekom studenoga - prognozira novi trener Adanaspora.

U svojem turskom debiju odigrao je 0-0 s Gaziantepom.

- Moglo je to i bolje završiti, ali zadovoljan sam. Polako se privikavam na Tursku - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener