Obavijesti

Sport

Komentari 269

Arena u deliriju, Hrvatska vodi: Argentinci su ostali bez šanse!

Arena u deliriju, Hrvatska vodi: Argentinci su ostali bez šanse!
14

Hrvatska je osvojila drugi bod protiv Argentine u finalu Davisova kupa! Marin Čilić i Ivan Dodig svladali su Juana Martína del Potra i Leonarda Mayera 7-6(2), 7-6(4), 6-3

VIDEO

Znali smo da mogu i nisu nas iznevjerili. Ivan Dodig i Marin Čilić, čuveni kumovi iz Međugorja i osvajači Grand Slama, donijeli su nam vrlo važan, možda i krucijalan bod u finalu Davisova kupa u Zagrebu!

Nakon dva sata i 46 minuta igre Međugorčani su svladali Juana Martína del Potra i Leonarda Mayera 7-6 (7-2), 7-6 (7-4), 6-3. Hrvatska protiv Argentine uoči posljednjeg dana ima 2-1 i samo je jedan bod dijeli do drugog osvajanja čuvene "salatare".

Dodig je još jednom pokazao zašto je u samom svjetskom vrhu igre parova. Fantastično se snalazio na mreži i "navigirao" igru našega para koji je dobio i treći meč ove godine, nakon braće Bryan u četvrtfinalu u SAD-u te Herberta i Mahuta u polufinalu protiv Francuske u Zadru.

Bio je to vrlo izjednačen meč u prva dva seta. Kratki poeni, brze izmjene, iskustvo Čilića i Del Potra... Ništa nije upućivalo na to tko bi mogao povesti, sve do tie-breaka. Tamo smo krenuli silovito i napravili dva mini-breaka. Jedan su Argentinci vratili, ali nakon 5-1 više se nisu mogli vratiti. Uzeli smo prvi set 7-2 u tie-breaku.

Odlično smo otvorili drugi set i slomili Mayerov servis. Ali nije moglo lagano. Kod 4-3 Čilić je izgubio servis i otišlo se u tie-break. A tad - opet drama. Mini-break za mini-breakom igralo se prvih pet poena, a onda smo zadržali koncentraciju i sa 7-4 poveli 2-0 u setovima.

Konstantan pritisak koji smo radili na servise Argentinaca te slabija igra Leonarda Mayera urodili su plodom u trećem setu. Ovaj put nije otišlo do tie-breaka, kod 3-2 još smo jednom slomili protivnike i do kraja bez većih problema sačuvali svoj servis za pobjedu.

Konačnu pobjedu Hrvatskoj bi mogao donijeti Čilić u nedjelju u prvom meču dana protiv Del Potra od 14 sati. Ne uspije li, odlučujući peti set igrat će Ivo Karlović, najvjerojatnije protiv Federica Delbonisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...