Obavijesti

Sport

Komentari 35

LeBron odgovorio Westbrooku monstruoznim triple-doubleom

LeBron odgovorio Westbrooku monstruoznim triple-doubleom
1

Strašni James zabio je 41 koš, skupio 13 skokova i podijelio 12 asista, a Cleveland je pobjedom 119-114 došao do 3-0 u seriji s Indianom. Bucksi su poveli 2-1 protiv Toronta, Memphis smanjio na 2-1 protiv Spursa

VIDEO

U noći na četvrtak Russell Westbrook je imao "običan dan u uredu", upisao je triple-double s rekordnim 51 košem, deset skokova i 13 asistencija. I kao da je bacio rukavicu u lice LeBronu Jamesu. Noć poslije, naime, Kralj je napravio nešto slično. Utrpao je 41 koš uz šest trica, šut iz igre preko 50 posto, pa još i 13 skokova, 12 asistencija, dvije blokade... No postoji tu jedna bitna razlika između ova dva superstara - LeBron je dobio utakmicu. Da, doslovno je on dobio utakmicu.

Naime, Cleveland je na poluvremenu gubio od Indiana Pacersa 25 razlike, na početku treće četvrtine bilo je i plus 26 za domaći sastav, a takvo nešto nitko u NBA doigravanju nije preokrenuo već 70 godina! Ali zato je tu LeBron. Krenuo je u svoju seriju, povukao momčad i napravio čudo. Cavsi su na kraju slavili 119-114, a LeBronova desna i lijeva ruka, Kyrie Irving i Kevin Love, u posljednjoj četvrtini nisu igrali niti sekunde. Samo LeBron...

- Nema se tu što puno pričati, on nas je vratio u život. Igrao je nevjerojatno cijelo drugo poluvrijeme i pokazao zbog čega je košarka u doigravanju nešto posebno - oduševljen je bio Tyron Lue, trener Cavsa.

Nitko drugi od igrača Clevelanda nije prešao granicu od 13 koševa, a s druge strane blistao je Paul George. Nedostajala mu je jedna asistencija do triple-doublea (36 koševa, 15 skokova, devet asista), ali kad je s druge strane Kralj, to ne mora biti dovoljno. Indiana je na 0-3, polako se oprašta od doigravanja, jer s ovakvim Cavsima ne može se nositi.

- Ovakvim pobjedama se osvajaju naslovi - poručio je Kyrie Irving.

I vjerojatno je u pravu.

Manu Ginobili do prvih 200 u porazu

Druga momčad koja spada među najozbiljnije kandidate za naslov, San Antonio Spursi, upisali su prvi poraz u doigravanju u prvoj gostujućoj utakmici. Memphis Grizzlies su slavili 105-94 u utakmici u kojoj je mlađi brat potpuno nadigrao starijeg. Pau Gasol je, naime, ostao na šest poena, uz šut 2-9, dok je Marc ubacio 21 i odnio prvu pobjedu. Usput rečeno, Tony Parker je u 18 minuta ostao bez koša, a Kawhi Leonard bio je prvi strijelac Spursa sa 18 koševa, a za to je potrošio 11 lopti, više nego itko među poraženima. Usporedbe radi, LeBron ih je ispalio 27... Memphis je predvodio Mike Conley s 24 koša, a po 21 su zabili Gasol i Zach Randolph.

Bila je ovo po još jednom detalju posebna večer. Dobri stari Manu Ginobili (39) postao je prvi igrač u povijesti NBA koji je kao izbor druge runde drafta odigrao 200 utakmica u doigravanju. Neće ovaj jubilej pamtiti po dobrome, no Spursi i dalje vode, imaju 2-1. I još jednu gostujuću utakmicu ispred sebe...

Bucksi ostavili DeRozana na nuli

Najmanje uzbuđenja bilo je u Milwaukeeju, gdje su Bucksi "pomeli parket" s Toronto Raptorsima. Završilo je 104-77 u okršaju kojeg je čak šest igrača Mikwaukeeja završilo s dvoznamenkastim brojem koševa. Khris Middleton ubacio je 20, Giannis Antetokounmpo 19, a onaj famozni Malcolm Brogdon, kojeg guraju za "rookieja" godine ispred Darija Šarića, ubacio je četiri koša za 27 minuta. Imao je i sedam asistencija te devet skokova, a Milwaukee nakon svega ima vodstvo 2-1.

I očajni Toronto s druge strane. Nitko u ovoj utakmici nije zabio više od 13 koševa, a prva zvijezda DeMar DeRozan nije zabio ni koša iz igre! Šutirao je 0-8, "pojela" ga je obrana Bucksa, pa je svih osam svojih poena ubacio iz slobodnih bacanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani