Obavijesti

Sport

Komentari 5

Legendarni menadžer ružno je 'opleo' po najmoćnijem agentu

Legendarni menadžer ružno je 'opleo' po najmoćnijem agentu
1

SVE ZBOG POGBE Financial Times je objavio transkript razgovora između Sir Alexa Fergusona, Mina Raiole i Paula Pogbe iz 2012. godine, a koje im je dao Pogbin menadžer

VIDEO

Intervjui s Minom Raiolom nikada nisu dosadni. Najpoznatiji svjetski menadžer je engleskim medijima otkrio do sada nepoznate detalje o transferu najskupljeg igrača svijeta Paula Pogbe, ali i to da ga je legendarni trener Uniteda Sir Alex Ferguson nazvao pi*kom tijekom pregovora oko novog ugovora za mladog Francuza 2012. godine.

Pogba se te 2012. godine nije uspio dogovoriti s 'crvenim vragovima' oko novog ugovora pa je otišao u Juventus, a onda se na Old Trafford vratio u rekordnom transferu od 105 milijuna eura u ljeto 2016.

Financial Times je objavio transkript razgovora između Sir Alexa Fergusona, Mina Raiole i Paula Pogbe iz 2012. godine, a koje im je dao Pogbin menadžer. Razgovor na Old Traffordu je tekao ovako:

Ferguson Raioli: Neću razgovarati s tobom ako igrač nije ovdje.

Raiola: Dovedi igrača iz svlačionice.

Pogba ulazi u prostoriju...

Ferguson Pogbi: Ne želiš potpisati ovaj ugovor?

Pogba: Nećemo potpisati ovaj ugovor pod ovim uvjetima.

Ferguson Raioli: Ti si pi*ka!

Raiola: Ovo je ponuda koju moje čivauve - imam dvije čivauve - ne bi potpisale.

Ferguson: Što misliš koliko bi trebao zarađivati?

Raiola: Toliko sigurno ne.

Ferguson: Ti si pi*ka.

A što se tiče Pogbinog povratka na Old Trafford u transferu vrijednom 105 milijuna eura, a tijekom kojega je poznati menadžer  zaradio 27 milijuna, čini se da tu sve ne štima. Naime, Raiola je izjavio kako "Juventus nije bio jedini vlasnik prava na igrača" i tako priznao vlasništvo treće strane koje je od 2015. godine zabranjeno od strane Fife.

- Ne mogu pričati o ugovoru, ali u transferima kao što je Pogbin, klub nije jedini koji zaradi. Meni nije Juventus platio naknadu. Moram smisliti kako ću ovo objasniti, a da me Juventus ne može pravno goniti, da vidimo... Hmm. Kako da to kažem? - rekao je debeljuškasti Raiola pa nakon duge pauze dodao:

- Da, u ovom slučaju Juventus nije bio jedini vlasnik prava na igrača.

Podsjetimo, Michel Platini je 2015. godine vlasništvo treće strane prozvao modernim ropstvom i Uefa i Fifa su složile pravilnik po kojemu je menadžerima i investitorima zabranjeno kupovanje prava na igrače.

Zbog kršenja ovog pravila u 2016. godini su već kažnjeni Sevilla, Santos i Twente.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju