Obavijesti

Sport

Komentari 64

Leicester 4. put u nizu slavio s 1-0, United doma zabio 1000

Leicester 4. put u nizu slavio s 1-0, United doma zabio 1000
8

Leicester Claudija Ranierija još je jednom slavio 1-0, ovaj put protiv Southamptona. Manchester United pobijedio je Everton, a Martial je zabio 1000. gol Uniteda kod kuće

VIDEO

Leicester Claudija Ranierija još je jednom slavio 1-0. 'Lisice' su na svojem King Power stadionu pobijedile Southampton 1-0 i odvojile se od drugoplasiranog Tottenhama na sedam bodova! Junak utakmice bio je kapetan Leicestera Wes Morgan golom u prvom poluvremenu.

Četvrta je ovo utakmica zaredom u kojoj je mala Ranierijeva "vojska" slavila 1-0, a junak susreta bio je kapetan Wes Morgan. Engleski stoper, rodom s Jamajke, zabio je svoj prvi gol nakon svibnja 2015. godine i serije od 35 utakmica bez gola. Trenutak za pogodak nije mogao biti bolji - onda kada Leicester nezaustavljivo juriša k naslovu engleskog prvaka!

Ranieri je i prije početka utakmice znao da Southampton nije došao na izložbu i da će ovo biti vrlo težak susret. Međutim, na teren je poslao standardnu jedanaestoricu, najzaslužnije nogometaše za situaciju u kojoj se Liecester trenutno nalazi, i kojima najviše vjeruje: Schmeichela, Simpsona, Morgana, Hutha, Fuchsa, Mahreza, Drinkwatera, Kantea, Albrightona, Vardyja i Okazakija.

I još se jednom početna postava iskazala. Gol odluke zabio je Wes Morgan u 38. minuti nakon ubačaja Fuchsa. No, utakmica je drugačije mogla završiti da je glavni sudac Michael Oliver dosudio jedanaesterac i dao crveni karton Dannyju Simpsonu kada je igrao rukom i spriječio udarac prema golu Schmeichela.

Simpson je ostao na terenu, a nedugo zatim Morgan je zabio i stadionom se opet zaorila pjesma "We're gonna win the league" (Osvojit ćemo prvenstvo).

Leicester se tako odvojio od drugog Tottenhama na sedam bodova. Još je šest utakmica do kraja prvenstva, od kojih će četiri biti paklene za 'lisice': West Ham kod kuće, Manchester United u gostima, Everton kod kuće i zatvaranje prvenstva s Chelseajem na Stamford Bridgeu. 

Mogu li Ranieri i društvo izdržati pritisak i osvojiti Premier ligu?

United bolji od Evertona

Manchester United upisao je drugu pobjedu zaredom nakon što je na svojem Old Traffordu slavio protiv Evertona 1-0. Četvrta je ovo pobjeda 'crvenih vragova' na Old Traffordu zaredom, a trenutak odluke dogodio se u 54. minuti kada je Anthony Martial zabio za konačnih 1-0.

Velika je ovo stvar za mladog Francuza, pošto je zabio 1000. gol Uniteda u domaćim utakmicama. Ovo je, ujedno, i osmi gol Martiala ove sezone, čime je postao najbolji strijelac momčadi Louisa van Gaala.

Kad smo kod rekorda, valja spomenuti i jedan negativan - onaj Evertona. Bio je ovo 200. poraz 'karamela' na gostujućim utakmicama.

Pobjeda Uniteda nikako nije mogla razveseliti Slavena Bilića. West Ham je nakon 32. kola Premier lige pao na šesto mjesto. United je preuzeo peto koje izravno vodi u Europsku ligu.

Detaljnu statistiku utakmice Liecester - Southampton možete pogledati na portalu Goal.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 64

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze
HNL transferi: Kalinića odbila legenda Milana, ali iz Italije vraća mladog napadača...
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Kalinića odbila legenda Milana, ali iz Italije vraća mladog napadača...

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje