Obavijesti

Sport

Komentari 4

Letang vodi novu generaciju: SP hokeja na ledu u Zagrebu

Letang vodi novu generaciju: SP hokeja na ledu u Zagrebu
1

Sretan sam što sam već četiri godine uz reprezentaciju. Zadovoljan sam dosadašnjim pripremama na kojima se dečki već tjedan dana bore za svoje mjesto, kaže bivši Medveščakovac Alan Letang

VIDEO

Zagreb je od 17. do 23. travnja domaćin Svjetskog prvenstva divizije I B u hokeju na ledu, a izbornik Alan Letang će pomlađenu reprezentaciju pokušati prvenstveno zadržati u ovoj skupini, a ako se ukaže prilika boriti se i za odličja u konkurenciji reprezentacija Ukrajine, Velike Britanije, Litve, Estonije i Rumunjske.  

- Teško je na ovakvom turniru govoriti o očekivanjima i ciljevima. Mogu obećati da će dečki ponosno nositi hrvatski dres, da će se žestoko boriti u svakoj utakmici i vjerujem da će navijači na kraju biti zadovoljni i ponosni na njih - rekao je 40-godišnji Letang, bivši hrvatski reprezentativac koji je izborničku palicu preuzeo od sunarodnjaka Dona MacLeana.

- Sretan sam što sam već četiri godine uz reprezentaciju i što mogu nastaviti provoditi viziju koju je započeo Don. Zadovoljan sam dosadašnjim pripremama na kojima se dečki već tjedan dana bore za svoje mjesto u momčadi - dodao je Letang koji će moći provjeriti većinu reprezentativaca u dvije pripremne utakmice protiv vrlo snažne reprezentacije Slovenije.

Prva je utakmica na rasporedu već u petak, 8. travnja (19.30 sati), u Domu sportova, a 12. travnja će iste reprezentacije odmjeriti snage u Bledu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Radi se o izrazito teškom i kvalitetnom suparniku koji dolazi iz elitne divizije, ali upravo takav nam treba da naši mlađi igrači vide kako se igra na takvoj razini - istaknuo je Letang koji u odnosu na prošlogodišnji sastav na raspolaganju neće imati iskusne igrače poput beka Saše Martinovića koji je još uvijek ima klupske obveze i napadača Darija Kostovića, koji je završio igračku karijeru.

Među mlađe igrače na koje Letang ozbiljno računa pripada 21-godišnji napadač Medveščaka Ivan Janković, koji je već tri godine stalni član seniorske reprezentacije.

- Atmosfera je odlična, svi se bore da budu među 20 odabranih, pa tako i ja. Sigurno se nitko od onih koji će biti u momčadi neće švercati - rekao je 21-godišnji napadač koji je u prošloj sezoni okusio KHL te bio jedan od glavnih igrača mlade Medveščakove momčadi koja je došla do finala EBEL-a i tek u petoj, odlučujućoj utakmici finala izgubila borbu za naslov s austrijskim Red Bullom.

Janković je bio član reprezentacije koja je prošle godine na SP-u divizije I B u Eindhovenu osvojila srebrnu medalju.

- Trebamo prvo osigurati opstanak u diviziji, a onda razmišljati o nečem višem - naglasio je mladi reprezentativac koji će u napadu imati mnogobrojnu i snažnu konkurenciju, koja bi trebala biti pojačana i dolaskom Borne Rendulića, jedinog hrvatskog NHL igrača.

- U stalnom smo kontaktu s Bornom. Njegova želja za nastupom nije upitna. Potrebno je samo da dobije dopuštenje od Colorada da može igrati. Vjerujem da ćemo ga gledati u Zagrebu - rekao je predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu Nikola Švigir.

- Nadam se da su se navijači zaželjeli dobrog hokeja i da će u velikom broju doći podržati našu reprezentaciju - dodao je Švigir uz informaciju da će svi posjetitelji pripremnog dvoboja sa Slovenijom u petak u Domu sportova moći kupiti ulaznice za Svjetsko prvenstvo po povoljnijim cijenama.

Za dnevnu ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 30, umjesto 40 kuna, a cijena tjedne ulaznice bit će snižena sa 160 na 130 kuna.

Hrvatski hokejaši će prvog dana prvenstva, u nedjelju 17. travnja, igrati protiv Velike Britanije, a dan poslije protiv Ukrajine, koje su nominalno dvije najkvalitetnije reprezentacije. U srijedu, 20. travnja, Hrvatska će se boriti protiv Rumunjske. Posljednje dvije utakmice hrvatski hokejaši odigrat će u petak i subotu, 22. i 23. travnja, protiv Estonije i Litve. Sve utakmice naši će reprezentativci igrati u terminu od 20 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta