Obavijesti

Sport

Komentari 44

"Leteći Ante": Ideju za slavlje dobio sam na PlayStationu...

"Leteći Ante": Ideju za slavlje dobio sam na PlayStationu...
7

To sam vidio na Fifi ‘16. Igram je stalno i kad god zabijem gol, uz pomoć joysticka izvedem taj skok, kaže novi Dinamov vođa Ante Ćorić, koji je gol Tbilisiju proslavio leteći zrakom

VIDEO

Velika muka, Dinamo u grču... Nema Pjace. Ali tu je - Ante Ćorić. Podiže loptu iznad gruzijskih glava, baš kao protiv španjolskih stopera, i Soudani zabija. Gol!


Tako je bilo u utorak, ali i nekoliko mjeseci ranije. Ožujak, 2016. Mlada reprezentacija Španjolske veliki je favorit protiv Hrvatske. No Ante Ćorić, čarobnjak iz Maksimira, odnekud vadi rijetko viđen potez. Podiže loptu preko glave protivničkog igrača za Stipu Pericu i ovaj zabija. Gol!


- Ha, ha! Ide mi taj potez. Često Soudani i ja na treninzima znamo tako jedan drugome asistirati. Prošlo je protiv Španjolske, pa zašto ne bi i protiv Gruzijaca - kaže nam Ante.


Ako je i bilo sumnje, Ante je protiv Tbilisija pokazao da je spreman biti vođa Dinama. Igrač kojemu je ustalo 15.000 ljudi i zapljeskalo. Njegova asistencija i gol bili su ključni te je Dinamo na dobrom putu prema skupini Lige prvaka.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Riješili smo ih u tri minute. Bilo je malo grča na početku, čak su i tribine počele zviždati te tražiti agresivniji Dinamo. No čim smo ubacili u višu brzinu, uspjeli smo ih pobijediti. Samo nemojmo se zavaravati da je to sad gotovo. Doduše, mi smo napravili veliki posao, jako veliki - kaže Ante, svjestan da je gruzijski prvak zbilja solidna momčad, koja je na Maksimiru mogla proći i bolje, ali nije iskoristila svoje prilike, nije imala “Ćorićšvilija”!

Nakon što je zabio gol, Ante ga je proslavio na rijetko viđen način. Bacanjem na leđa s glavom okrenutom na drugu stranu.
Zapravo, rijetko viđen za one koji ne igraju videoigre.


- To sam vidio na ‘Fifi 2016.’. Igram je često i kad god zabijem gol, proslavim ga tako da na joysticku izvedem taj skok. Čim sam zabio, prošla mi je kroz glavu ta igra i odlučio sam da moram to izvesti. Bilo je OK, nije to ništa strašno, nije bilo bolova - kaže kroz smijeh Ante.

Tajna tetovaža


Puno o tom 19-godišnjaku možete saznati pogledate li fotografije iz njegove sobe. Nema tu glazbenih zvijezda i filmskih glumaca. Ne, njegovu sobu krasi samo Dinamo. Ante je otišao i korak dalje te tetovirao “Kakav otac, takav sin”.

Inače, Antin otac Miljenko je također bio nogometaš. 


- Tata nije ni znao da ću se tetovirati. Da je znao, nikad mi ne bi dopustio. Kao mnogi roditelji, nije bio za tetovaže, ali ja sam to odlučio. Što je rekao kad je vidio? Ha, ha. A ništa previše, čini mi se da mu je bilo drago, samo je rekao: ‘Lijepo je, sine!’.


Prođe li Dinamo 3. pretkolo, do Lige prvaka dijelit će ih 90 minuta.


- A vidio sam moguće protivnike: APOEL, Celtic, BATE Borisov... No pitanje je tko će od njih proći, a tko ispasti. Ima tu još mnogo nepoznanica. Želim svim srcem opet Ligu prvaka na Maksimiru - kaže dečko iz Središća zbog kojeg se isplati kupiti ulaznicu.

Ne samo zato što je mali čarobnjak s loptom, nego zato što s onih 13.239 navijača ima jednu veliku sličnost. Živi za Dinamo.

Tetovaža je posveta ocu

O Antinoj karijeri brižno vodi računa otac Miljenko. On je bio taj koji je odlučio da se vrate iz Salzburga u Dinamo i koji ga je smirio kad je Ante bio nezadovoljan na klupi...

 

Moj tata ! ❤️👴🏼👑 "frajer"

Fotografiju objavljuje Ante Ćorić (@ante_coric24)

Sličan slučaj kao s Modrićem: Sad je valjda jasno da vrijedi

Možda nema Pjacinu brzinu i snagu, ali ima nevjerojatnu tehniku i “nos za gol”. Ante Ćorić u Dinamu zapravo prolazi sličan “proces” koji je pratio i karijeru Luke Modrića: uglavnom mu se traže zamjerke u igri. 

No nakon Tbilisija valjda je napokon jasno da ga ne traže bezveze Liverpool i Manchester City, da nije slučajno prije 19. rođendana zabio dva gola Hajduku... 

Mali zna igrati, baš kao Luka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića