Obavijesti

Sport

Komentari 15

Leteći Crnogorac novi je vođa "Ri-Expressa": Moćni smo...

Leteći Crnogorac novi je vođa "Ri-Expressa":  Moćni smo...
3

KEKOV AS IZ RUKAVA Od igrača s klupe Marko Vešović (25) postao je najbolji igrač Rijeke, možda i kompletnog HNL-a. Zabio je dva gola Dinamu i još četiri puta asistirao...

VIDEO

Igramo super, moćni smo. Pa pogledajte samo kako ‘lomimo’ protivnike, kaže nam Marko Vešović (25), ove sezone vjerojatno najbolji igrač Rijeke. Ako ovako nastavi, možda i najbolji igrač čitavog HNL-a.

Riječani nakon 12 kola imaju plus šest ispred Dinama, jedina su momčad bez poraza u prvenstvu.

- A, ne, ne... Euforije nema. Pa lani smo imali plus četiri nakon 16 kola i na kraju nismo bili niti jesenski prvaci. Dobro znamo tko nas prati i zato nema opuštanja. Dinamo će se sigurno podignuti - govori Vešović, koji je s dva gola prije mjesec dana uništio Zagrepčane na Rujevici.

U Rijeku je Crnogorac koji juri po desnom krilu došao prije dvije godine kao veliko pojačanje. No trebalo mu je vremena da se privikne na sve na Kvarneru i ove je sezone u sjajnoj formi.

- S Kekom je užitak raditi - hvali svojeg trenera Vešović, koji je kao i mnogi igrače Rijeke isprva stanovao u Opatiji, ali...

- Sad sam u Rijeci, stanujem na Trsatu, ali često odem na ručak ili na šetnju u Opatiju s djevojkom. Volim upoznavati Hrvatsku. Često odem i do Zagreba, posjetio sam mnoge vaše Nacionalne parkove. To me opušta - kaže nam Vešović.

Ventura ga nije volio

Crnogorsko krilo još nije nikad nije bilo prvak države. S Crvenom zvezdom osvojio je kup, igrao je u Beogradu u prvome dijelu sezone kad je Crvena zvezda prekinula dominaciju Partizana. Nakon toga je otišao u Torino u kojemu je imao samo tri nastupa. Tamo ga je vodio Giampiero Ventura, izbornik talijanske reprezentacije.

- Bio sam nestrpljiv, nisam mogao čekati priliku u Torinu. Došao je poziv iz Rijeke i odmah sam odlučio napustiti Serie A. Ventura je trener starog kova. On ima svoj sistem od kojega ne odustaje. Legenda je tamošnjeg nogometa i bilo je za očekivati da dobije priliku kao talijanski izbornik - kaže 25-godišnji as Rijeke.

Njegovi Crnogorci su nakon tri kola na vrhu svoje kvalifikacijske skupine sa sedam bodova. Vešović je u reprezentaciji zajedno s Fatosom Beqirajem, bivšim igračem Dinama, koji sad igra za drugi Dinamo, onaj iz Moskve. A u međuvremenu je bio u još jednom Dinamu, onome iz Minska! Baš je Beqiraj zabio za pobjedu Danskoj.

- Pozorno prati HNL. Zna sve što se tu događa - završio je Vešović.

Dinamo ide na Poljud, a Rijeka još mora na Maksimir

Do kraja prvog dijela prvenstva preostalo je još osam kola i Rijeka je vrlo blizu osvajanja naslova jesenskog prvaka. 

Sa šest bodova viška u odnosu na Dinamo, a osam ispred Hajduka i Osijeka, Riječani dočekuju Inter Zaprešić u idućem kolu. Ključne Rijekine utakmice u borbi za naslov jesenskog prvaka su protiv Hajduka na Rujevici 5. studenog pa gostovanje kod Dinama 3. prosinca.

U zadnjem kolu jeseni, 17. prosinca, i Dinamo mora na teško gostovanje, veliki derbi s Hajdukom na Poljudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja