Obavijesti

Sport

Komentari 46

'Livaković je spreman ko puška za Hajduk, jedva čeka priliku'

'Livaković je spreman ko puška za Hajduk, jedva čeka priliku'
3

Primijetio sam kod Šempera da je u strahu, netko s njim mora raditi, kaže Željko Nježić, trener po čijim metodama radi i jedan od najboljih golmana svijeta Manuel Neuer

VIDEO

Nakon Juventusa Adrian Šemper je klonuo i na gol protiv Hajduka trebao bi stati Dominik Livaković.


Željko Nježić Deda (70) trenirao je mnoge vrhunske golmane, kao Stojkića, Piplicu, Vasilja, Žitnjaka, Mihačića, Tomića, Gospića, a njegove vježbe na YouTubeu pogledalo je više od 100.000 ljudi. Iako je u 71. godini, Deda je u nevjerojatnoj formi. Stoj na rukama ili zahtjevne golmanske vježbe radi bez problema. Upravo je on godinama u Zagrebu trenirao Livakovića.

- Primijetio sam kod Šempera neke nedostatke. Primjerice, na istrčavanje ne ide cijelim tijelom nego nogama, a glava mu je okrenuta prema golu. To se tako ne radi. U tom slučaju mu ruke padaju na stražnjicu i ne može ništa s njima. Netko ga treba učiti - kaže Deda, prema čijim metodama su učili Andreas Köpke i Manuel Neuer.

- Štrikovi i elastične gume moji su glavni rekviziti. Na istom principu Köpke radi u njemačkoj reprezentaciji. Po tim metodama usavršavao se i Manuel Neuer, jedan od najboljih svjetskih golmana - kaže Deda.

Cijele dane je na internetu, pažljivo prati što ima s mladim golmanima, kako usavršiti vježbe.

- Stalno sam na internetu, imam tablet na kojem imam oko 1000 svojih vježbi. Stalno dobivam vježbe iz inozemstva. Takve vježbe nema nitko. Te sam vježbe u Zagrebu radio s Livakovićem - kaže Deda.

Dinamovi treneri impresionirani su Livakovićevom brzinom i eksplozivnošću. A on je to usavršio kod Dede, u posebnoj jami s pijeskom.

- Imam posebne metode. Jedna je i jama s pijeskom. To je jedna od osnova u mom radu. Jer u jami dobivaš brzinu, eksplozivnost i odraz. To je jama duboka nekoliko centimetara i iza nje je zid. Čuo sam da i u Dinamu imaju jamu s pijeskom, ali da je zarasla u travu.

Željko Sopić ili Ivajlo Petev, tko god vodio derbi, pred velikim je problemom. Koga staviti na gol?

Adrian Šemper veliki je talent, no očito da ima problema. Ovakvih pogrešaka se ne sjećamo i to je glavno pitanje za Dinamove trenere golmana. Uz to, nikad nije branio u derbiju. Livaković iza sebe ima desetke susreta protiv Hajduka.

- Liva je spreman ko puška, jedva čeka da dobije priliku. On je najbrži golman u Hrvatskoj, ne bu prozujal ni zazujal u derbiju - kaže legendarni Deda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve