Obavijesti

Sport

Komentari 15

Livaković: Kale, pa nisi baš sve morao obraniti na Maksimiru...

Livaković: Kale, pa nisi baš sve morao obraniti na Maksimiru...
3

HVALA, SUBA Golmanu Dinama Dominiku Livakoviću reprezentativna ‘jedinica’ dala je savjet uoči derbija, a golmanu Hajduka Lovri Kaliniću javila se nakon derbija...

VIDEO

Nama posebnih tajni niti specijalnih vježbi koje su Lovru Kalinića učinile vrhunskim golmanom, jedina konstanta kroz njegovu karijeru bila je izreka: ''Što te ne ubije, to te ojača''. Jer, Lovru su svih ovih godina pokušavali 'ubiti' mnogi, i vjerojatno je zahvaljujući tome i izrastao u najboljeg golmana HNL-a.

Prošao je Kalinić pravu kalvariju, kakvu nije prošao vjerojatno nijedan domaći igrač prije njega. Od posudbi u Novalji, Junaku i Karlovcu, preko omalovažavanja i sumnji u njegove mogućnosti, do trenera koji nisu vidjeli njegov potencijal, propalog transfera u Englesku...

Prisjetimo se kako mu je Mišo Krstičević na jedvite jade pristao dati priliku umjesto standardnog Blaževića, pa je odluku morao opravdavati na tajnom sastanku s navijačima, koji su vjerovali da Lovre brani samo zbog utjecajnog menadžera.  Ništa bolja situacija nije bila ni kod Tudora, koji je Lovru zaledio na početku sezone, a onda ga je on vadio iz problema protiv Šahtera iz Karagandija, te držao u igri za EL sve do kraja utakmice protiv Dnjipra. Zbog Tudorovog tvrdoglavog inzistiranja da ga ne vrati na gol nakon ozljede lakta, propao mu je i odlazak na SP u Brazil. 

Kod Burića je Kalinić također bio upitan, sumnjalo se u njega, pogotovo nakon četiri primljena gola u Puli, iako su svi znali da je branio ozlijeđen. I na početku ove sezone nije sve išlo glatko, Lovre je bio na EP u Francuskoj kad je do njega stigla vijest kako će mu Pušnik uzeti kapetansku traku, jer u njegovim momčadima golmani nisu kapetani, no vrlo brzo su se njih dvojca sastali, i izgladili nesporazum. 

Kalinić je iz svih problema izlazio jači, nedavno se oženio, postao standardan u Hajduku i reprezentaciji, za koju je nedavno i debitirao u službenoj utakmici s Turcima. Potpisao je novi petogodišnji ugovor i napokon dobio zasluženi status. Kao kapetan, jedini reprezentativac i najplaćeniji igrač u svlačionici, bio je i najbolji igrač derbija. Očekivano. 

- Nekad te neće, pa ti uđe gol koji ne bi trebao, a nekad te poljubi sreća, pa obraniš i objektivno ono što je nemoguće obraniti. Prošli put smo izgubili 4-0, a sada je ostalo 0-0. Takav je posao nas golmana, jednom si junak, drugi put tragičar, a prava je istina da si oba puta dao sve od sebe i da si na koncu konca jednako dobar i tada i danas - nasmijao se Kalinić, zadovoljan prezentacijom svoje momčadi i ishodom derbija:

- Pokazali smo da je onih 4-0 bio samo loš dan, te da bi u nastavku prvenstva trebalo biti još i bolje. Idemo korak po korak, daleko je još do kraja.

Podršku mu daju svi, a posebno kolega Subašić.  

- On me najbolje razumije, jer je prošao sličan put i zato mi njegova podrška jako puno znači. Čitao sam što je rekao u najavi derbija, a čuli smo se i nakon utakmice. S njim sam stvarno odličan i gode mi njegove pohvale jer znam da su od srca. 

Iako je Hajduk na četvrtom mjestu, Lovre nije nezadovoljan početkom sezone. 

- Svatko bira svoj put. Mi imamo svoj, gradimo novu momčad, klub pokušavamo vratiti tamo gdje mu je i mjesto i možda bi netko i želio da to ide brže. Puna južna tribina Maksimira dovoljno govori što o tome misle naši navijači. Kad osjetiš toliku ljubav i energiju iza sebe ne možeš dati manje od 100%. 

Pohvalio je i kolegu Livakovića.

- Livi je odlično branio, bio je jako siguran, ali to sam od njega i očekivao. Iako je mlad, ima već jako puno utakmica i iskustva u HNL-u. Privatno je odlična osoba. Sjajan je kolega golman, u što sam se uvjerio na pripremama reprezentacije, tako da ne sumnjam kako će izrasti u vrhunskog golmana.

Debi iz snova

Bio je to za mene debi iz snova, ali Lovre je ipak imao više posla, kaže Dominik Livaković, jedan od dva junaka derbija u Maksimiru. 

I dobro je zbrojio. Dinamo je imao više šansi i udaraca, pa je Kalinić sakupio i više obrana. Točnije, pet. Livaković je, s druge, strane, obranio tri udarca.

- Lovri sam poslije utakmice čestitao na sjajnoj partiji i rekao mu: ‘Pa zar si morao baš sve obraniti?’ - sa smiješkom kaže Livaković i dodaje:

I Livaković je svoju šansu morao čekati sve do ove nedjelje.

Prvo da ode Eduardo, a zatim i da na golu Dinama zamijeni Šempera. 

I to baš u velikom derbiju.

- Zbog mene su i neki prijatelji iz Zadra navijali za Dinamo - ponosan je Dominik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu
Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu