Obavijesti

Sport

Komentari 423

Hrvatska s dva lica: Mađarska je prekinula Čačićevu seriju...

Hrvatska s dva lica: Mađarska je prekinula Čačićevu seriju...
15

Vatreni su odigrali 1-1 u Budimpešti u drugoj pripremnoj utakmici za Euro. Stala je Čačićeva serija od četiri pobjede u nizu. Drugi dio bolje je što prije zaboraviti

VIDEO

Hrvatska je odigrala 1-1 protiv Mađarske u Budimpešti na krcatoj Groupama Areni i pokazala dva lica. Solidno prvo poluvrijeme u kojem smo sakrili loptu Mađarima i zabili preko Mandžukića i drugi dio u kojem je Hrvatska nestala s terena.

Stala je Čačićeva serija otkako je preuzeo hrvatsku reprezentaciju. Nakon četiri pobjede u nizu, ovoga puta morao se zadovoljiti remijem.

Tri igrača na klupi

Čačić nije imao previše prostora za isprobavanje kao u Osijeku protiv Izraela. Srna je još osjećao posljedice opasnog starta izraelskog "drvosječe" Gershona, Rakitić je otpao još ranije, a u Budimpeštu zbog bolesti nisu ni otputovali Kalinić i Badelj.

Hrvatska je igrala 4-1-4-1, jedino logično rješenje jer Čačić je na raspolaganju imao samo jednog napadača, Mandžukića. Kalinić je bio na golu jer je Subašić imao blagu temperaturu, Vrsaljko, Ćorluka, Schildenfeld i Vida bili su u zadnjoj liniji,
Brozović, Modrić, Antolić, Kovačić i Perišić u vezi, a Mandžo u napadu. 

Mađari nisu mogli do lopte

Hrvatska je na klupi imala tek trojicu igrača, Lovrena, Halilovića i Srnu, te dva golmana, Subašića koji je imao temperaturu i Vargića. Vatreni su u novim plavim dresovima sakrili loptu Mađarima u prvih 20 minuta.

I dok Mađari nisu mogli do lopte, naši s njom nisu mogli do gola. Bezidejna igra s obje strane, a prvi konkretniji izlet bio je naš u 18. minuti kad je Ćorluka malo zakasnio na drugoj stativi.

Mađari su uzvratili udarcem koji je prošao daleko od stative. Nakon početne "kamilice" Hrvatska je iz lera ubacila u prvu.

Perišić sjajno na drugu stativu, Mandžukić zabija za 1-0 u 29. minuti utakmice. Bez većih problema otišli smo
na odmor s prednošću na Groupama Areni.

Povlačenje...

Mađari su bolje otvorili nastavak. Hrvatska se povukla. Možda je to bio Čačićev plan, ali nije baš izgledalo lijepo. Nestalo je trke i dominacije u posjedu i domaćin je bio sve opasniji po Kalinićev gol. Loša vijest je bila i to što je hrvatski izbornik
na klupi imao tek Lovrena, Halilovića i Srnu.

Hrvatski vezni red umorio se u drugom dijelu. Mađarima smo predali loptu, ali to i nije bila loša ideja. Mađari u prvom dijeli nisu mogli do lopte, a u drugom nisu znali što bi s njom. Čačić je 15 minuta prije kraja utakmice uveo Darija Srnu.

Kapetan se oporavio od onog groznog starta na utakmici s Izraelom i zamijenio je Matea Kovačića. Nepunu minutu nakon ulaska Srna je namjestio loptu na rub šesnaesterca i umalo pogodio rašlje iz slobodnjaka. Malo je nedostajalo...

Balazs Dzsudzsak je nakon toga pokazao Srni kako se to radi. Sjajan gol mađarskog nogometaša iz slobodnjaka za 1-1. Možda je Lovre Kalinić mogao i bolje reagirati, iako je udarac bio sjajan, lopta je išla u njegov kut. Hrvatska je bila neprepoznatljiva u nastavku i Mađari su to kaznili.

Čačić u društvu Bilića i Jozića.

U prvih pet dvoboja na klupi Hrvatske Ante Čačić ima četiri pobjede i remi! Nije, eto, uspio sjesti sam na vrh sa svih pet pobjeda, pa je sada u društvu Bilića i Jozića!

Više na Goalu.

UŽIVO: Mađarska - Hrvatska 1-1 (Dzsudzsak  79' / Mandžukić 29')


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90' Kraj utakmice! Hrvatska je u Budimpešti odigrala 1-1 s Mađarskom. 

85' Hrvatska je nestala s terena u drugom dijelu. Branimo se žestoko.

79' GOL! Mađarska je izjednačila. Dzsudzsak je pokazao Srni kako se izvodi slobodnjak. No možda je i Kalinić mogao bolje reagirati. Ipak je to išlo u njegov kut.

76' Kakva šansa za Hrvatsku! Slobodnjak na rubu šesnaesterca. Nije se pravo ni zagrijao, a Srna je već uzeo loptu. Pucao je Srna, ali malo kraj gola. Sjajan je to bio udarac.

75' Darijo Srna je spreman za igru! Ipak će ga uvesti Ante Čačić. To je sjajna vijest. Kapetan je spreman nakon ozljede na utakmici protiv Izraela. Izašao je Mateo Kovačić.

70' Još 20 minuta. Mandžo i Antolić žestoko startaju na protivnike. Naši igraju kao da se radi o natjecateljskoj utakmici. Nema popusta za Mađare. 

63' Perišić je naš drugi igrač sa žutim kartonom.

62' Konačno nešto od naših. Korner i mala gužva pred golom Mađarske, ali nisu se snašli naši.

57' Sve više pritišće Mađarska. Hrvatska se povukla.

52' Mađari su dobro krenuli, ali Hrvatska ih brzo smiruje. Lopta je opet u našem posjedu, tamo gdje je bila većim dijelom prvog poluvremena. Mađarski izbornik napravio je nekoliko izmjena, Čačić može uvesti tek dva igrača, Halilovića i Lovrena, teško da će riskirati sa Srnom.

48' Vida je požutio zbog igranja rukom.

46' Dobro su Mađari otvorili nastavak. Kalinić je morao boksati.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog dijela! Hrvatska dominira u Budimpešti i vodi golom Marija Mandžukića, jedinog napadača kojeg Čačića ima na raspolaganju.

42' Bravo, Lovre! Dobar udarac Mađara, ali još bolja obrana Kalinića.

41' Dobar prolazak Kovačića, Perišić u nastavku akcije puca preko gola.

36' Evo i Mađara. Dsdudzak puca, ali lopta odlazi kraj stative.

33' Jedini hrvatski napadač u Budimpešti šepa nakon duela s mađarskim igračem. Čini se da će sve biti u redu s Mandžukićem.

29' GOOOOOOOL! Mario Mandžukić! Perišić je sjajno ubacio s lijeve strane, a Mandžo zabija za vodstvo. 

28' Antolić puca u okvir gola. Prvi udarac u okvir na utakmici. Lako je to obranio Mađar.

27' Ne smijemo gubiti loptu u sredini. Mađari su zaprijetili nakon naše greške, ali otišlo je to u 14. red tribina.

24' Prvi pravi udarac Mađarske. Ako se to može tako nazvati...

20' Brozović je lukavo pokušao lobati golmana, ali nije pogodio okvir.

18' Ćorluka je došao naprijed nakon kornera i malo je nedostajalo da pospremi loptu u mrežu. Dobro je Hrvatska odigrala, netko je prebacio loptu glavom, ali Ćorluka kasni na drugoj stativi. Prva prava akcija Hrvatske na utakmici.

13' Kovačić daje za Vrsaljka, ali njegov centaršut nije pronašao Perišića i Mandžu u sredini. Barem nešto od naših. Prva kakva, takva polušansa nakon više od 10 minuta.

10' Navijači pokušavaju podići Mađare. Pun stadion i sjajna atmosfera. Zasad na terenu poprilično mirno. 

8' Mađari ne mogu do lopte. A naši ne mogu do gola.

5' Hrvatska drži loptu, Mađari su se povukli i čekaju. Znaju da su hrvatski igrači majstori u posjedu lopte, ali jedno od mađarskih oružja je i sjajna kontra.

3' Vrsaljko je na desnom beku, a na drugoj strani je Domagoj Vida. Schifo i Ćorluka su stoperi.

1' Počela je utakmica na krcatoj Groupama Areni. Nakon premijere "kockastih" dresova, na red je stigla i prekrasna plava garnitura u kojoj Modrić i društvo danas nastupaju. Hrvatsku je u Budimpešti dočekalo 20.000 mađarskih navijača, a na tribinama je i manja skupina naših navijača.

17:50 Lijepa naša u Budimpešti...

17:20 Danijel Subašić ima blagu temperaturu pa je od prve minute na golu Lovre Kalinić. Čačić igra u 4-1-4-1 formaciji. Nije da je imao izbora. Ima tek jednog napadača, Mandžukića.

HRVATSKA: Kalinić - Vrsaljko, Ćorluka, Schildenfeld, Vida - Brozović, Modrić, Antolić, Kovačić, Perišić - Mandžukić

MAĐARSKA: Kiraly - Fiola, Lang, Guzmics, Korhut - Gera, Nagy - Nemeth, Klen, Dsdudzak - Priskin

17:10 Mađarska čeka Hrvatsku na novom stadionu Groupama Arena koji prima 23.000 navijača, a Mađari su ga sagradili za 55 milijuna eura. Na njemu je Mađarska protiv Norveške potvrdila plasman na Euro, prvi put nakon 30 godina. 

17:06 Novi dresovi spremni za premijeru.

17:05 Od naše samostalnosti šest puta smo igrali protiv Mađarske, nikad nismo izgubili. Počelo je s prijateljskom utakmicom 1994. godine (2-2). Dobili smo 4-1 dvije godine kasnije, također u prijateljskom ogledu. Slavili smo i 2002. godine 2-0 u gostima u prijateljskoj utakmici, a 1994. godine bili smo uvjerljivi kod kuće 3-0 u kvalifikacijama za SP. Godinu dana kasnije odigrali smo 0-0 u istim kvalifikacijama, a 2008. godine prijateljski susret u Mađarskoj završio je bez pobjednika (1-1).

17:00 Hrvatska od 18 sati igra na novom stadionu Ferencvaroša prijateljski ogled s Mađarskom. Ante Čačić poveo je 16 igrača i ima tek jednog napadača, Mandžukića. Zbog bolesti su otpali Kalinić i Badelj, a Rakitića nije bilo ni protiv Izraela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 423
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka