Obavijesti

Sport

Komentari 28

Livi, Jedvaj, Ćaleta-Car i Perić zajedno su već rušili Španjolce!

Livi, Jedvaj, Ćaleta-Car i Perić zajedno su već rušili Španjolce!
2

Dominik Livaković, Tin Jedvaj, Duje Ćaleta-Car i Dino Perić igrali su zajedno protiv mlade reprezentacije Španjolske i ‘pregazili’ ih usred Burgosa 3-0! A Ćaleta-Car je tada i zabio...

VIDEO

Hrvatska uz brojne, posebice obrambene probleme, kreće po Europsko prvenstvo. Zlatku Daliću zadnja linija u ovim kvalifikacijama zadaje velike muke, u odnosu na SP u Rusiji sada u kadru nema Subašića, Vrsaljka, Lovrena, Vidu, Ćorluku, Pivarića i Strinića.

Pokretanje videa...

Zadnji trening Hrvatske uoči Slovačke u Rijeci 10:10

Previše izostanaka? Svakako. Alibi za neuspjeh protiv Slovačke? Nikako. Sada je već prilično jasno, Dalić će na Rujevici protiv Slovaka zaigrati s četiri igrača u zadnjoj liniji, ispred Livakovića zaigrat će Jedvaj, Ćaleta-Car, Perić i Barišić. Realno, po igračkoj kvaliteti daleko je to od momčadi s Vrsaljkom, Vidom i Lovrenom u sastavu, ali i ova mlađahna obrana ulijeva povjerenje. Morala bi, što zorno pokazuje i povijest.

Hrvatska reprezentacija do 21 godine nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo 2017. godine, a tada su u dvije kvalifikacijske utakmice zadnju liniju mladih “vatrenih” činili Livaković, Jedvaj, Ćaleta-Car, Perić i A. Milić. Danas, nešto više od tri godine kasnije, četiri od tih pet igrača bit će važne karike A reprezentacije na pohod na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Dinamo u 1. kolu Lige prvaka ugostio Atalantu

Hrvatska je u ta dva nastupa doista oduševila, prvo slavila (3-0) u Španjolskoj, pa onda u Zaprešiću svladala (2-1) i Estoniju. Izbornik mladih Španjolaca tada je bio Albert Celades, a u momčadi su bili Marco Asensio, Hector Bellerin, Dani Ceballos, Saul Niguez, Gerard Deulofeu, Kepa Arrizabalaga... Danas sve, zvijezda do zvijezde, igrači Real Madrida, Arsenala, Atletico Madrida, Chelseaja...

Stoperski par Ćaleta-Car - Perić oduševio je u tom dvoboju, Ćaleta-Car je i zabio jedan gol, na desnom boku briljirao je Jedvaj, na golu siguran bio Livaković. Jedina promjena u odnosu na danas bit će lijevi bek gdje će igrati Borna Barišić koji igra u velikoj formi.

Četiri dana kasnije Hrvatska je s identičnom zadnjom linijom zaigrala protiv Estonije, završilo je 2-1. Ta je utakmica javnosti poznatija po činjenici što je u drugom dijelu zaigrao Ivan Fiolić koji je imao tri žuta kartona. Estonci su se bunili, Uefa pokrenula i disciplinski postupak protiv Hrvatske. Srećom, sve je dobro završeno. Kao što će dobro biti i danas. Hrvatska ide na Euro!   

 

POSLUŠAJTE NOGOMETNU HIMNU 'MOJA CROATIA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu