Obavijesti

Sport

Komentari 3

Cibonin najteži domaći poraz u Europi u zadnje četiri godine

Cibonin najteži domaći poraz u Europi u zadnje četiri godine
1

Konačnih 85-57 protiv Tenerifea još izgleda dobro, s obzirom na treću četvrtinu u kojoj su cibosi u zadnji čas premašili dva poena, a gubili su i 35 razlike

VIDEO

Sad je već sasvim očito da zagrebačkim košarkaškim klubovima jednostavno ne leže protivnici s Kanarskog otočja. Šest dana nakon što je Cedevita na otvaranju Eurokupa izgubila u Las Palmasu 26 razlike, Cibona je na startu Fibine Lige prvaka još više stradala protiv Tenerifea.

U prvom poluvremenu to je još izgledalo kako-tako, 'vukovi'; su imali zaostatak od 13 poena, ali u treća četvrtina donijela je potpuni raspad.

Gosti su je otvorili serijom 10-0, koju je nakratko polaganjem prekinuo Joksimović, ali bilo je teško zamisliti da će Ciboni to ostati jedini poeni do 13,4 sekunde prije kraja četvrtine, kad je Ante Žižić pogodio tri slobodna bacanja. Prije njih španjolska je momčad vodila čak 35 razlike (68-33).

Do kraja su Zagrepčani malo ublažili poraz na 85-57, ali ostat će zapisano da ih nitko nije tako 'polomio'; u Draženovu domu u Europi još od Gravelinesa prije četiri godine, kad je bilo -30. Pogled na statistiku dovoljno otkriva kako je to izgledalo na parketu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gosti su imali čak 18 asistencija više, Cibona je imala više pogođenih slobodnih bacanja (21) nego šuteva iz igre (15), a prvu tricu pogodila je tek u posljednjoj četvrtini.

- Nije sramota izgubiti od Tenerifea, ali sramotan je način na koji smo izgubili. Bili su bolji u svim segmentima igre i pokazali nam kakav pristup treba imati. Žao mi je što sam vidio da neki igrači nemaju intenzitet i da ih očito treba posebno motivirati za ovakve utakmice - rekao je vrlo razočarani Damir Mulaomerović, koji je od dolaska u Cibonu skoro uvijek branio igrače i nakon najlošijih predstava, ali ovaj put zaista mu nisu dali povoda za to.

Tenerife je, doduše, jedna od dvije neporažene momčadi nakon četiri kola španjolske lige, ima jako dobru momčad i igra odlično. Trener Jesus Vidirreta Gomez čak je priznao da je ovo vjerojatno najbolji sastav u povijesti kluba.

- Bio je zaista užitak igrati u Zagrebu, ne samo zbog pobjede, nego i zato što cijenimo Cibonu kao povijesni europski klub - rekao je Gomez, čiju su ujednačenu momčad do trijumfa vodiliAbromaitis sa 17 i Senegalac Niang s 15 koševa, a kod Cibone najviše su, očekivano, pružili Ante Žižić (14 koševa, devet skokova) i Željko Šakić (13 koševa, pet skokova).

Cedevita igra prvu domaću

Natjecanje u Eurokupu u srijedu nastavljaju košarkaši Cedevite, kojima je od 19 sati u Dvorani II Doma sportova protivnik litavski Lietkabelis.

- Nova su momčad u Europi, klub iz godine u godinu pravi iskorak, a ove sezone doveli su pod koševe iskusnu braću Lavrinovič - rekao je trener Veljko Mršić, koji smatra da će za plasman u drugu fazu biti dovoljno dobiti četiri ili čak samo tri od osam utakmica. A realno, budući da dalje ide četiri pod pet klubova, ispadanje bi bilo pravi debakl.

Protiv Lietkabelisa Cedevita će biti skoro kompletna, nedostajat će joj samo Ra'Shad James.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.