Obavijesti

Sport

Komentari 3

Losert: U reprezentaciji sam primijenio recept iz Veszprema

Losert: U reprezentaciji sam primijenio recept iz Veszprema
1

Španjolci nemaju nekih vanserijskih vanjskih pucača pa ćemo tome prilagoditi i našu obranu, igrat ćemo povučenije, otkrio je Venio Losert dio taktike za Novu TV

VIDEO

Nakon analize prvog kruga odlučili smo se na promjenu golmana i u prvoj utakmici pokazalo se to kao dobra odluka, rekao je Venio Losert za Dnevnik Nove TV.

I izbornik Babić rekao je nakon pobjede protiv Egipta da je odluka o promjeni golmana bila Losertova te da se pokazalo kao odlična odluka da na gol umjesto Ivića dođe Pešić. Branio je Pešić cijelu utakmicu i imao 11 obrana što i nije neka senzacionalna brojka, no barem je dvocifreno. Hrvatski golmani na ovom prvenstvu nisu u samom vrhu po postotku, a da bi se to promijenilo, morat će se promijeniti i naša obrana.

- Prije svega očekujem da naša obrana, bilo 5-1 ili 6-0, bude na nivou tako da to uvelike može pomoći našim golmanima da budu bolji nego što jesu. Na zadnjoj utakmici protiv Egipta to se pokazalo tako. Obrana 6-0 je bila odlična i Pešić je odmah bio izvrstan - kaže Losert.

Da bi potvrdio formu, Pešić bi morao i protiv Španjolske dobiti priliku. Je li on sada prvi izbor na golu?

- Imamo još dva treninga pa ćemo se dogovoriti. U svakom slučaju, od početka priprema pa do sada, naša sva tri golmana tretiramo kao da su sva tri prvi. Iz tog razloga smo i vodili svu trojicu, jer je procjena bila takva da svaki od njih trojice može pomoći, kao što su i napravili do sada.

Venio je trener golmana u Veszpremu, a tamo na raspolaganju ima Mirka Alilovića i Rolanda Miklera koji je s 15 obrana srušio Dansku.

- Stvari u Veszpremu funkcioniraju tako da se, s obzirom na jako velik broj utakmica, jer mi smo do Nove godine odigrali 40 službenih utakmica, njih dvojica rotiraju svaku utakmicu. Na takav sličan stil smo se odlučili u reprezentaciji, jer ako ste primijetili prvi krug smo ih isto rotirali tako da svaku utakmicu počinje jedan, ali s naglaskom da smo im rekli da je jednako bitno, ako ne i bitnije, da onaj put kada uđeš s klupe treba biti taj koji odlučuje utakmicu. I to nam se dosad pokazalo dobro osim u utakmici protiv Njemačke, kada smo nadigrani u svim segmentima.

Golmane je Losert pripremao i za Španjolce koji su na ovom prvenstvu najjači s krilnih pozicija, a tu je pak specijalist Ivan Pešić.

- Analizirali smo ih. Oni su jedna izvrsna ekipa, rekao bih jedna od najkompletnijih ekipa na ovom prvenstvu koja igra možda najkvalitetniji rukomet. Istina je da nemaju vanserijskih vanjskih pucača i da ćemo s tim razlogom vjerojatno igrati malo povučenije u obrani. Bar ćemo probati tako. U svakom slučaju, jako su opasni - zaključio je Losert u razgovoru za Novu TV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom