Obavijesti

Sport

Komentari 100

Lova do krova: Benfica za M. Pjacu nudi čak 17 milijuna €

Lova do krova: Benfica za M. Pjacu nudi čak 17 milijuna €
1

BENFICA JE SVE JAČA Posljednjih godina dominira u Portugalu, tamo su igrali mnogi sjajni igrači, Marko Pjaca bi tamo bio još bolji, kaže nam Tomo Šokota

VIDEO

Benfica je prva “napala”. U Maksimir je nedavno sletjela ponuda od 17 milijuna eura za Marka Pjacu. Izvor blizak hrvatskom prvaku nam je potvrdio kako je Portugalcima u ovom trenutku Pjaca glavna meta.

Izdašna ponuda portugalskog velikana navodno je iznenadila i šokirala i samog Zdravka Mamića. Ni on nije vjerovao da je Benfica spremna platiti toliko veliku odštetu za Dinamovog “dragulja”. Ponuda je poslana i nakon toga su obje strane uzele “time-out”. Mamić vjeruje kako će Portugalci na kraju i povećati svoju ponudu i to nakon Eura na kojemu se očekuje Pjacina “eksplozija”.

Benfica je dobar kupac i zbog činjenice da bi novac u Maksimir stižao puno brže nego primjerice iz Italije. Nije tajna da Pjacu žele tri talijanska velikana, Inter, Milan i Juventus, ali bi pogotovo Inter i Milan imali problema s dinamikom plaćanja. Izvor iz Maksimira nam tvrdi da bi se isplata tako velike odšete u poslu s ova dva kluba previše odužila. U pitanju bi bilo previše rata i zbog toga je Zdravko Mamić skloniji klubovima koji će novac Dinamu isplatiti puno prije.

Tu bi mogao nastati problem na relaciji Mamić - Naletilić, odnosno na relaciji Dinamo - Pjaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, Pjacin je zastupnik Marko Naletilić. Jedan od naših najboljih menadžera sjajno kotira na Apeninima. Ima sjajan imidž u Interu, Milanu i Juventusu i zbog toga bi htio da Pjaca ipak završi u jednome od ovih klubova.

- Svaka čast Benfici, ali Marko mora ići u ligu ‘petice’. On je igrač za jače klubove od Benfice - kratko nam je rekao Naletilić.

Problem s lisabonskim klubom mogla bi biti i Markova plaća. Na korak od odlaska je i Josip Brekalo. Njegov je otac Zoranu Mamiću poručio kako imaju dogovor s klubom iz Bundeslige. Riječ je o Wolfsburgu.

Šokota: Pravi klub za Pjacu

Dva su Hrvata dosad nosila dres portugalskog velikana. Jedan je Mario Stanić, a drugi je Tomo Šokota. On je u Lisabonu proveo četiri godine.

- Benfica je veliki klub, klub koji ima vojsku navijača. S radošću se sjećam vremena koje sam proveo u Benfici - kaže nam Tomo Šokota, koji je s portugalskim klubom osvojio naslov prvaka 2005. godine.

Marko Pjaca bi nakon Šokote i Stanića mogao postati treći Hrvat u lisabonskom klubu.

- Sigurno bi Benfica bila pravi klub za Marka Pjacu. Tamo se igrači poput njega mogu dodatno razvijati. On bi tamo samo bio još bolji. Ipak su u Benfici igrali mnogi sjajni igrači, a ovaj klub posljednjih godina dominira u Portugalu. Nije više u sjeni Porta - rekao je Tomo Šokota.

Sanjin Strukić

I sam je 2001. godine izravno iz Dinama otišao u glavni grad Portugala. Ako se njega pita, Marko Pjaca ne bi trebao dvojiti. Trebao bi otići putem kojim je Tomo Šokota otišao iz Maksimira prije 15 godina.

- Marko je ovog proljeća ušao u pravu formu. Igra sve bolje i bolje, sve je konkretniji. Počeo je zabijati i to sjajne golove. Od njega na Euru očekujem velike stvari. Nije opasan samo kao strijelac, Pjaca je igrač koji sa svoje pozicije i sjajno asistira - dodao je bivši napadač Benfice.

Šokota o svojem bivšem klubu ima samo riječi hvale. Benfica je na korak od trećeg uzastopnog naslova prvaka Portugala. Došla je i do četvrfinala Lige prvaka, ali je ispala od Bayerna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener