Obavijesti

Sport

Komentari 22

Ludi početak pa onda - ništa: Fiorentina i Napoli remizirali

Ludi početak pa onda - ništa: Fiorentina i Napoli remizirali
1

Fiorentina i Napoli podijelili su bodove u Firenci, čime će najzadovoljniji biti Juventus i Roma. Nikola Kaliinć pogodio je prečku, a Gonzalo Higuaín zabio je već 25. gol u sezoni Serie A

VIDEO

Samo 67 sekundi prošlo je od vodećeg gola Fiorentine do Napolijeva izjednačenja, najmanje u cijelom ovosezonskom talijanskom prvenstvu. Sve to dogodilo se u prvih sedam minuta utakmice u Firenci između dvaju klubova koji su ispali iz Europske lige prošli tjedan, a tako je i završilo, 1-1.

Španjolska kombinacija "violama" je donijela vodstvo već u šestoj minuti. Borja Valero izveo je korner s lijeve strane i pogodio glavu Marcosa Alonsa, a njegov sunarodnjak zabio je treći gol ove sezone, prvi još od kolovoza prošle godine.

No nisu se dugo veselili domaći navijači. Već u sljedećem napadu Alonso je kiksao u obrani loše ispucavši jednu svijeću, ravno na nogu Gonzalu Higuaínu koji takve prilike ne propušta. Argentinac je s 25 metara zabio 25. gol sezone, uvjerljivo je prvi strijelac Serie A.

Nikola Kalinić, koji je za domaćine odigrao cijelu utakmicu, bio je blizu gola u 32. minuti kad je odapeo sa 17-18 metara i pogodio prečku. Okvir gola spašavao je "viole" i šest minuta poslije kad je pucao Cristian Tello.

Napoli je u nastavku zaigrao ofenzivnije i prijetio u nekoliko navrata, posebice u 58. minuti kad je golman "viola" Ciprian Tătărușanu obranio udarce Joséa Callejóna i Higuaína, te u drugoj minuti nadoknade, kad je pročitao pokušaj Lorenza Insignea iz polukontre.

Milan Badelj izašao je iz igre za Fiorentinu u 90. minuti, dok kod Napolija Ivan Strinić nije bio u konkurenciji za nastup.

Remi će podjednako razočarati oba trenera jer je Napoli izgubio korak za vodećim Juventusom koji ima tri boda prednosti, a Fiorentina se bodovno izjednačila s Romom na trećem mjestu ljestvice. U sljedećem kolu u petak Fiorentina gostuje upravo kod Rome, dok će Napoli imati nešto lakši zadatak na San Paolu protiv Chieva iz Verone.

U prvoj utakmici dana Sassuolo je na Olimpicu iznenadio Lazio pobijedivši ga 2-0 golovima Domenica Berardija iz penala te Gregoirea Defrela. Momčad Šime Vrsaljka, koji je kod pobjednika odradio svih 90 minuta, povećala je bodovnu razliku nad Rimljanima na četiri boda između sedme i osme pozicije.

Serie A, 27. kolo:

  • Lazio - Sassuolo 0-2 (Berardi 41' (pen.), Defrel 67')
  • Fiorentina - Napoli 1-1 (Alonso 6' / Higuaín 7')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu