Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ma nema stranca do Korejca: U Hrvatskoj imaju čak 12 igrača!

Ma nema stranca do Korejca: U Hrvatskoj imaju čak 12 igrača!
2

DRUGI DOM U nižim hrvatskim ligama toliko je korejskih nogometaša da su čak, pazite sad ovo, napravili amatersku reprezentaciju, koja je igrala protiv HAŠK-a. Želja im je zaigrati Prvu HNL

VIDEO

Od Mladosti iz Antina na istoku, Opatije na zapadu, pa sve do Šibenika na jugu, gotovo svaka momčad ima barem po jednog igrača iz Južne Koreje. Nogometašima iz 9000 kilometara udaljene zemlje prvi “pick” je - Hrvatska.

Više od 300.000 Korejaca posjetilo je prošle godine Hrvatsku, a okidač za takvu navalu bio je šou “The Romantic in Croatia”. No osim zbog turističkog, Korejci dolaze u Hrvatsku zbog poslovnog angažmana, loptačkog predznaka.

- Imamo tri igrača iz Koreje. Dečki su vrijedni, no ne znaju engleski jezik, pa je teško s njima komunicirati - kaže Vinko Barišić, predsjednik HAŠK-a.

Rukama i nogama

Korejci u hrvatski nogomet dolaze preko njihove agencije, a zajedničko im je što, u pravilu, ne govore engleski, pa je komunikacija s trenerom i suigračima gotovo neizvediva.

- Ha, rukama i nogama, nema druge - počinje Zdravko Šimić, izvršni direktor Opatije, koji je također primio tri nogometaša iz J. Koreje.

- Ostat će do zime, a mogu reći da su vrlo vrijedni, žele učiti, skromni su... Ma za svaku pohvalu - objašnjava Šimić.

Skromnost im je također zajednička vrlina, tim više jer, osim nogometa, ne rade niti jedan drugi posao, pa su im primanja također - skromna.

U trećoj hrvatskoj ligi teško da mogu zaraditi više od tisuću kuna na mjesec, pa njihove troškove pokriva agencija. Uz to, imaju turističke vize pa moraju izaći iz države.

Svi vole Hrvatsku

Nedavno su Korejci odigrali prijateljski susret protiv HAŠK-a, a Jun Woo Lee je jedan od prvih u HNL-u

Vojska ili robija

U trećoj HNL je toliko Korejaca da su, pazite ovo, napravili amatersku reprezentaciju Južne Koreje, sastavljenu od nogometaša koji igraju u nižim ligama.

Protivnik im je bio HAŠK, a na utakmicu su stigli autobusom iz kojeg su izašli odjeveni u dresove, štucne i kopačke. Utakmica je snimana kako bi je pokazali u Južnoj Koreji i time privukli interes korejskih igrača za dolazak u Hrvatsku.

Inače, amaterska reprezentacija Koreje nije oduševila, pa je HAŠK, koji je istrčao s dosta juniora, pobijedio 2-0. No Korejci su, koliko smo saznali iz mahanja rukama, oduševljeni Hrvatskom, poznaju cijelu našu reprezentaciju, a želja im je zaigrati u Prvoj HNL. Odnosno, nastaviti gdje je stao Chung Woon, koji je napustio Split zbog služenja vojnog roka.

- Tko ne odsluži, bit će odmah uhićen i poslan na trogodišnju robiju - kaže Woon.

Osijek u modi

Otac senegalskog napadača Tihernea Ibrahima Dialle ponudio je Osijeku sina na društvenoj mreži

Imam sina od 20 godina i igra na poziciji napadača. Prošao je trening kamp u Dakaru, nakon čega je otišao u Italiju. Potom je igrao u Francuskoj, u klubu Franconville, a trenutačno je bez kluba, napisao je Mouhamadou Maadiou Diallo poruku administratorima Facebook stranice “Bijelo-plava birtija”, koja je posvećena radu, utakmicama i stanju u NK Osijek.

Otac je naveo da je mali tehnički izvrstan te da ima sjajan pregled igre, a smatra kako je baš takav profil igrača potreban Osijeku.

Ovo nije prvi put da tata Diallo prodaje sina na internetu. Nakon što je odlazio iz talijanske Ponteranice, također je zamolio jedan talijanski portal da objavi kako je njegov sin bez kluba i svi koji žele pomoći, vidjeti DVD ili pozvati sina na probu, da na lokalnu talijansku internet stranicu pošalju e-mail.

- Na našu Facebook stranicu i e-mail nude se igrači gotovo na dnevoj bazi - rekao je Osijekov direktor marketinga Alen Nađsombat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze