Obavijesti

Sport

Komentari 16

Maglica briljira na Cipru: Super je, ali voze se po 'krivoj' strani

Maglica briljira na Cipru: Super je, ali voze se po 'krivoj' strani
1

Brzo se Anton Maglica priviknuo na novi klub, ligu i grad. Zabija redovito i uživa, no jedino na što se teško privikava je vožnja po 'krivoj' strani ceste pa kaže da je prava drama na križanjima...

VIDEO

Je li se Hajduk olako lišio usluga Antona Maglice, koji je u zimskom prijelaznom roku bez odštete otišao u Apollon iz Limasolla, tek će se vidjeti, no prema njegovom dosadašnjem učinku, a zabio je tri gola u pet utakmica, čini se da je.

- Moram zabijati, za to su me i doveli, nisu me doveli da gledam odakle će doći vedro vrjeme - nasmijao se zadovoljni Maglica te dodao:

- Dobro je, brzo sam se snašao, a kako i ne bih kad sam imao idealnog domaćina. Nekadašnji suigrač iz Hajduka Dejan Mezga pomogao mi je oko pronalaska stana, automobila, otvaranja računa, telefona... Što god mi treba, on je tu, tako da ozbiljno razmišljam da ga angažiram kao menadžera kad okonča karijeru. Čudo je čovjek, toliko me nahvalio čelnicima kluba, garantirao je za mene, a onda mi je još i asistirao za prvi gol.

Dva prvenstvena i jedan gol u kupu u svega pet nekompletnih nastupa, otvorili su pitanje proboja prema vrhu ljestvice najboljih strijelaca.

- Priznajem, bacio sam oko na ljestvicu strijelaca, ali najbolji su u prvom dijelu već daleko odmakli, ipak ih ne mogu stići.

Odlazak na Cipar nije ono čemu se Maglica nadao kad je dolazio u Split, ali svjestan je da je morao napraviti ovaj korak, krenuti dalje, a prvi dojmovi su mu itekako pozitivni. 

- Mjesec dana sam tu i jako mi se sviđa. Grad je lijep, lijepo se živi, klub i navijači su dobri, krenuli smo i s pobjedama. Naravno da će mi Hajduk zauvijek ostati lijepa uspomena, ali ovih zadnjih šest mjeseci i moja velika rana u srcu. Netko je odlučio da tako mora biti i ja tu nisam mogao ništa. Iako sam davao sve od sebe, nisam dobio priliku pokazati što znam. No bez obzira na tih zadnjih šest mjeseci, Hajduk će zauvijek ostati moj klub, ne mogu zaboraviti sve lijepo što sam tamo doživio i prijatelje koje sam stekao.

Sa zanimanjem prati sve što se događa u njegovom bivšem klubu, čije će utakmice redovito gledati.

- Puno prijatelja imam u Splitu, čujem se redovito sa suigračima, najviše sa Sušićem, od kojeg očekujem da eksplodira ovoga proljeća. On će biti vođa novog Hajduka. Strah me samo kako će krenuti u proljeće, Ohandza i Vlašić su ozlijeđeni, novi igrači se još nisu prilagodili. Valjda će biti dobro.

Apollon je izbio na vrh ljestvice, cilj sezone je plasman u Europu, po mogućnosti i prolaz u skupine Europske lige. Nešto slično kao što svake godine sanja i Hajduk.

- Uf, ne bi valjalo da se sretnemo u pretkolima, bilo bi mi žao, jer bi netko morao ispasti. U razgovoru s čelnicima kluba dogovorili smo da opet sjednemo na ljeto i vidimo što i kako dalje. Moje ambicije su odlazak u neku jaču ligu, no ako izborimo Europu, ne bih imao ništa protiv ni da ostanem. Na Cipru se lijepo živi, stan mi je na 50 metara od mora, temperatura se rijetko spušta ispod 20 stupnjeva, a za mjesec dana počinje i sezona kupanja. Kažu da je jedini problem ljeti, kad se trenira u 7 ujutro zbog velikih vrućina. Jede se uglavnom riba, što meni odgovara. Iako sam Slavonac, lignje obožavam, a ovdje se puno jede i losos. Liga je zanimljiva, igra se praktično u tri grada, Nikozija, Larnaca i Limassol, a najduže gostovanje je 50 minuta autobusom. Sve je idealno, osim što se nikako ne mogu naviknuti na vožnju 'krivom stranom' ceste. Uzeo sam automobil s automatskim mjenjačem, tako da barem s mijenjanjem brzina nemam problema. Dobro je dok vozim ravno, to mi još ide, ali na križanjima je 'drama'. Sve mi je naopako, tako da čekam da svi prođu, pa onda polako krenem u križanje - nasmijao se napadač Apollona, koji je zadnji gol posvetio svojoj najvjernijoj navijačici iz Splita Meri Novaković, koja je taj dan slavila rođendan.

A broj 99 je uzeo iz dva razloga.

- Devetka je bila zauzeta, pa sam izabrao duplu devetku, kao moj prijatelj Andrija Balić. Čini se da mi je donijela sreću, a nadam se da će donijeti i njemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom