Obavijesti

Sport

Komentari 30

Mali Gabriel rasplakao Burića: Sad morate pobijediti Dinamo!

Mali Gabriel rasplakao Burića: Sad morate pobijediti Dinamo!
7

Ponijet ćemo ove emocije sa sobom i želju onoga najmanjega, Gabriela, koji je plakao i kazao mi: "Treneru, u nedjelju morate pobijediti". Ja bih volio da u nedjelju ne plače opet, kaže Burić

VIDEO

Trener i nogometaši Hajduka razveselili su posjetom i poklonima štićenike splitskoga Centra Juraj Bonači koji skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju. Posebno je emotivno posjet doživio trener Damir Burić koji se dugo zadržao u razgovoru s djecom, a na koncu je jednom dječaku morao obećati i da u nedjelju neće plakati zbog poraza Hajduka.

- Ovo je najmanje što smo mogli napraviti. Kad su oni ovako veseli zbog našega dolaska, i naše je srce veliko. Možda nam je baš nešto ovako trebalo, da bar malo podignemo unutarnje stanje nakon poraza u srijedu - kazao je Burić koji je zapjevao s klincima.

- Baš i nemamo razloga za pjesmu, ali dirnula su nas djeca...

U nedjelju je novi derbi, u koji Hajduk ulazi sa željom da ispere gorak okus poraza od najvećeg rivala.

- Ponijet ćemo ove emocije sa sobom i želju onoga najmanjega, Gabriela, koji je plakao i kazao mi: "Treneru, u nedjelju morate pobijediti". Ja bih volio da u nedjelju ne plače opet, nego da bude sretan - kazao je Burić.

Mali Gabriel Čupić (7) nije štićenik Centra, ali kad je čuo da dolaze igrači Hajduka, zamolio je mamu da ga dovede. Inače s ocem redovito ide na sjever Poljuda, gleda sve utakmice i prepoznaje sve igrače, a najdraži mu je Lovre Kalinić. Nakon odlaska Hajdukovaca iz Centra, dotrčao je još jednom na parking do trenera Damira Burića, i doviknuo mu:

- Treneru, molim vas, pobijedite u nedjelju. Morate!

Burić mu je mahnuo na odlasku. Dirnuo ga je Gabriel toliko da mu je zaigrala suza u oku.

- Drago mi je da su i igrači doživjeli ovakve emocije. Jučer su imali sastanak, porazgovarali su između sebe i kazali jedan drugom gdje su griješili. Nadam se da će u nedjelju pokazati ono što mogu, a ne ono što su eventualno mogli, a nisu. Momci su, kad je u pitanju moral i karakter, na mjestu. Pokušat ćemo im samo skinuti omotač pritiska koji imaju oko sebe, to breme, da izađu puni želje i motiva i da ih bude pun teren...

Vlašić: Svjedočili smo i većim preokretima

- Ništa još nije gotovo, ova prednost je dostižna, kazao je odmah nakon poraza u prvom susretu polufinala Kupa Nikola Vlašić. Pripisali smo to mladosti i vrućoj glavi nakon utakmice, no ni dva dana nakon utakmice Nikola nije promijenio mišljenje.

- Nisam bio preoptimističan kada sam to izjavio. Svjedočili smo puno puta i većim preokretima od ovoga. Ovo je prvi put da nas je Dinamo nadigrao, sve su to do sada bili neizvjesni susreti u kojima smo i mi mogli pobijediti. Vidjelo se u drugom poluvremenu, kad smo ih mi malo stisnuli i ušli hrabrije, kako to nije sve baš tako crno kako pišete.

- U nedjelju je nova utakmica, idemo dati sve od sebe, a onda ćemo se dobro pripremiti i za uzvrat u Zagrebu - kaže Nikola Vlašić i dodaje kako je, bez obzira na veliki broj igrača koji nedostaju, ova momčad ipak dovoljno kvalitetna.  

- Igrači koji su otišli sigurno su nam dizali kvalitetu, ali smatram kako imamo još kvalitete te kako možemo to i pokazati u nastavku sezone. U prvom poluvremenu u nama nije bilo žara i naboja, ali u drugom dijelu to je puno bolje izgledalo. Da smo zabili gol, drugačiji bi bio i dojam, a i pitanje kako bi se do kraja kretao rezultat. Uvjeren sam da je ova prednost Dinama dostižna. Uostalom, zašto bih se ja kao sportaš i nogometaš predao nakon poraza 0-2. Ima još 90 minuta u Maksimiru - zaključio je Vlašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja