Obavijesti

Sport

Komentari 209

Malo je nedostajalo: Hrvatska izgubila od Srbije u Argentini

Malo je nedostajalo: Hrvatska izgubila od Srbije u Argentini
1

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je na pripremnom turniru u Argentini od Srbije 86-77 i tako zauzela treće mjesto. Prva je završila Argentina, druga Srbija, treća Hrvatska, a četvrta Francuska

VIDEO

Hrvatski košarkaši izgubili su od košarkaša Srbije 86-77 (19-16, 21-20, 20-28, 17-22) na zadnjim pripremama uoči odlaska na Olimpijske igre u Rio de Janeiro na turniru 'četiri nacija' u argentinskoj Cordobi. Naši košarkaši su se držali do samog kraja utakmice, ali su na kraju izgubilii i zauzeli treće mjesto.

Na turniru su osim Hrvatske i Srbije još sudjelovali i domaćin Argentina te Francuska. Izabranici Ace Petrovića su u prvoj utakmici izgubili od Argentinaca da bi u sljedećoj pobijedili Francuze šest razlike, 76-70. Argentina je na kraju s tri pobjede završila kao prva, Srbija druga, Hrvatska treća, a Francuska je bila četvrta.

Mario Hezonja zbog ozljede nije dobio priliku zaigrati protiv Srbije. Ozljeda je lakše prirode stoga nema razloga za brigu, ali izbornik Petrović ga je poštedio kako ne bi došlo do pogoršanja iste. 

Hrvatska je bolje ušla u utakmicu, a može se reći da je jedan od zaslužnijih za vodstvo 19-16 nakon prve četvrtine bio Dario Šarić. Također, ne treba izostaviti ni Bojana Bogdanovića. Hrvatska je ponajviše zahvaljujući njima u jednom trenutku napravila seriju 11-2 i kraj prve četvrtine dočekala na plus tri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U drugu četvrtinu ušli smo nošeni na krilima Krune Simona, koji je prvo zabio tricu, zatim šut za dva, da bi ponovo potegnuo tricu. Srbi su nakon toga zabili preko Mačvana, a Raduljica nam je radio najviše problema. Hrvatska obrana nije imala rješenja za centra EA7 Emporio Armanija. No u igri nas je držao Kruno Simon, koji se do kraja prvog poluvremena popeo na 11 poena. Hrvatski reprezentativci su na poluvrijeme otišli s četiri koša prednosti, 40-36.

Srpski košarkaši su bolje krenuli u drugo poluvrijeme i napravili mini seriju 5-0 te poveli. Ponovo je našoj obrani bio problematičan Miroslav Raduljica, koji je bio neumoljiv s linije sobodnih bacanja. Do polovice treće četvrtine bio je na 15 poena, a slobodna bacanja pogađao je 11-11. No Hrvatska se držala preko Simona, Bilana i Šakića. Treća četvrtina je završila rezultatom 60-64 u korist Srbije.

Držali su se naši košarkaši praktički do samog kraja utakmice, ali na kraju su Srbi bili bolji i pobijedili 86-77. Bila je ovo posljednja provjera uoči OI-a, koja je izborniku Aci Petroviću trebala dati zadnje odgovore na moguće nedoumice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 209
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića