Obavijesti

Sport

Komentari 82

Žena koja je Dražena odvela u smrt prošla još dvije tragedije. Biserka: Ona je monstrum...

Žena koja je Dražena odvela u smrt prošla još dvije tragedije. Biserka: Ona je monstrum...

Kratko nakon nesreće došla je pogledati hrvatske košarkaše u Münchenu, udala se za legendarnog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa, a onda u kratko vrijeme izgubila bebu i brata

VIDEO

Prošlo je 30 godina otkad nema Dražena Petrovića, ali neke rane nikad ne zacjeljuju. Ta kobna 1993. godina zauvijek će ostati urezana u pamćenje svima, ne samo košarkaškim fanaticima.

Dražen je poginuo na njemačkom autoputu u crvenom Golfu, a s njim su u automobilu bile još dvije ženske osobe - njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy i njezina prijateljica Hilal Edebal. Potonja je jedva izvukla živu glavu, njezin organizam je teško oštećen, a 2017. upoznala je Draženovu mamu Biserku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Život Dražena Petrovića 00:57

Bio je to emotivan susret koji se snimao u Istanbulu, a sveukupno će izaći u obliku dokumentarca. Draženova mama je za Dnevni avaz prokomentirala susret s Hilal.

- Vrlo sam se emotivno istrošila od ovog susreta, mislila sam da neću moći izdržati. To je samo dio filma koji je napravljen u Istanbulu i objavljen zbog godišnjice smrti mog sina - rekla je Biserka Petrović.

- Tek kad pogledate drugi dio, vidjet ćete koliko je to bilo potresno. Hilal je uništena.

Edebal je bivša košarkašica. Ne sjeća se da je bila u automobilu s Draženom jer je nakon nesreće, od posljedica tragedije, dobila amneziju. Život joj je noćna mora i od toga dana više ništa nije isto.

S druge strane, Klara Szalantzy se uspješno oporavila. Ona je i vozila taj auto, koji se zabio u kamion.

- Ona je monstrum. Nije čak ni sa Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurt - rekla je Draženova mama.

Ubrzo je ponovno vozila, vratila se svom poslu fotomodela u SAD-u i nastavila igrati košarku u Njemačkoj. Tri godine poslije u jednoj emisiji upoznala je Olivera Bierhoffa, svog današnjeg muža i slavnog njemačkog nogometaša. 

Klara Szalantzy

Oliver joj je pomogao da prebrodi šok nakon nesreće, a 2001. godine svoju su vezu u jednom bavarskom dvorcu ozakonili brakom. Šest godina kasnije paru se rodila kći, a 2010. godine u osmom mjesecu trudnoće Klara je izgubila dijete. Iste godine preminuo je i njezin jedini brat Ladislav i te dvije tragedije strašno su je potresle.

Hrvatska, ali i nešto neutralnija sportska javnost očekivala je Klarinu ispriku za stravičnu nesreću, ali ona nije došla. Bivša manekenka nikad nije govorila o toj temi, ali je nekoliko puta dolazila na Draženov grob.

- Jedne godine me Klara Szalantzy kontaktirala jer je željela doći na godišnjicu Draženove smrti. Našli smo se na kavi, popričali smo kratko, pitala me kad može doći na grob... S obzirom na to da se mi obiteljski uvijek nalazimo na taj dan na Draženovom grobu u 17.20 sati, rekao sam joj da izbjegava taj termin jer mama nije apsolutno bila spremna za susret s njom, niti je ikad prihvatila da se njih dvije nađu i popričaju - rekao nam je Aco Petrović.

München: Djevojka Dražena Petrovića, Klara Szalantzy na utakmici hrvatskih košarkaša na Eurobasketu, 1993.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika