Obavijesti

Sport

Komentari 36

Mama koja je potopila Srbiju: Radim u kafiću i stignem sve

Mama koja je potopila Srbiju: Radim u kafiću i stignem sve
3

Podižem li nekad ton? Ne, zapravo, spustim se na njihov rang pa da sve budemo iste. Naravno da nam smeta što se piše samo o vaterpolistima, a runde će u kafiću biti kad uđemo u četvrtfinale, kaže samohrana majka Emmi Miljković

VIDEO

Do kraja utakmice još je sedam minuta. Rezultat je 7-7, čupa se na sve strane, bazen se pretvorio u pjenušac koliko se pjenilo, za ono malo živaca više nitko ne mari jer ulog je ogroman - možda i četvrtfinale Europskog prvenstva. Onda loptu uzme ona i s dva gola riješi utakmicu. Tko će ako ne najiskusnija.

Pokretanje videa...

01:51

- Ha, ha, ha. Dobro, ne bih ja to tako rekla - bez razloga je skromna ostala Emmi Miljković (31), najstarija vaterpolistica u hrvatskoj svlačionici u kojoj se, a što drugo, proslavila velika pobjeda nad Srbijom (9-8).

Prva "prava" na europskim prvenstvima nakon dosadašnje dvije protiv Turske kada se tek razigravalo za, nažalost, ona posljednja mjesta. E, tamo Hrvatice više neće pripadati pobijede li i, a to očekujemo, Slovačku.

- Proslavile smo pobjedu, da, no sada nas još čeka ta odlučujuća utakmica sa Slovakinjama pa ćemo onda tek slaviti još više. Jesu li nam vaterpolisti čestitali? Baš kada smo mi dolazile u hotel, gdje su s nama, oni su bili na treningu.

Obranom do povijesne pobjede: Izolirale smo ključnu igračicu
Obranom do povijesne pobjede: Izolirale smo ključnu igračicu

Hrvaticama je ovo četvrta kontinentalna smotra, igrale su EP-u u Zagrebu 2010., tada samo zahvaljujući domaćinstvu, dok su posljednja tri u Beogradu, Barceloni i sada Budimpešti zaslužile u bazenu. Miljković je jedina koja je prošla sve.

- Slažem se, bilo je stvarno vrijeme da nekoga pobijedimo u skupini. No bilo je i vrijeme da konačno s nama budu dvije ekipe iz istog ranga kao što su Srbija i Slovačka. Četvrtfinale bi nam bilo ravno zlatu. 

Iako dame ne vole da se priča o godinama, a već smo ih, pardon, razotkrili u uvodu, naša je Riječanka šest godina starija od prve sljedeće suigračice. Međutim, nije kapetanica. Tu ulogu ima upravo druga najstarija Dina Lordan.

- Podižem li nekad ton? Ne, zapravo, spustim se na njihov rang pa da sve budemo iste. Glavnu riječ ima kapetanica.

Emmi se, osim po iskustvu, još po nečemu razlikuje od suigračica. Samohrana je majka dva dječaka.

- I svojoj djeci, ali i svim curama ovdje. Dječaci su u Rijeci s nonom i uživaju s njom. Nisu, nažalost, gledali utakmicu jer su bili na treningu, no inače gledaju uvijek. Hoće li sada možda doći navijati do Budimpešte? Nije daleko, istina, ali još nisam razmišljala o tome. Mislim ipak da će ostati u Rijeci.

Tko je Zvonimir Butić, igrač koji je udario Španjolca? I njegove četiri sestre igraju za Hrvatsku
Tko je Zvonimir Butić, igrač koji je udario Španjolca? I njegove četiri sestre igraju za Hrvatsku

Službeno najbolja vaterpolistica Hrvatske za 2019. godinu, danas članica Mladosti, igrala je u i inozemstvu (Italija), što je za Hrvatice u vaterpolu... Zadržat ćemo se samo na pojmu prava, ali prava rijetkost.

- Djeca su tada još išla u vrtić pa ih je čuvala moja majka, ali kasnije su došla u Italiju na dva mjeseca k meni. Nije bilo jednostavno jer bili smo udaljeni 800 kilometara, no nekako smo uspjeli sve izdržati.

I sad se pitamo kako Emmi uspije biti majka, igrati vaterpolo i još - raditi.

- Radim u kafiću ujutro, navečer treniram, a vikendom su utakmice. Mora se sve dobro organizirati, ali srećom lako se dogovorimo. Sve je prilagođenu tomu da uspijem i trenirati i raditi.

Mora da ste zavrtjeli za ekipu i neku rundu.

- Pa... Neću još ništa vrtjeti dok ne budemo u četvrtfinalu. Onda možemo laganini naručivati.

Slažemo se. Prvo Slovačka pa runde.

Medijska pažnja

- Nadam se da će nas ovog još malo promovirati. Smeta nam, naravno, što se samo piše o dečkima i mislim da bi bilo u redu da i mi dođemo malo u prvi plan.

Jadranske sirene ili Barakudice

- Mi smo Jadranske sirene, nikakve Barakudice. Preimenovali bi nas, ne, neće ići...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'