Obavijesti

Sport

Komentari 7

Marko Lozo Hajdukov je Diego Simeone: Mlad je, ali se ne boji

Marko Lozo Hajdukov je Diego Simeone: Mlad je, ali se ne boji
1

Bio sam u Pušnikovu stožeru, podržavao stvari koje je radio, ali i uvidio probleme na koje sam mu ukazao i koje igrači nisu uspjeli do kraja otkloniti, rekao je privremeni trener Hajduka Marko Lozo

VIDEO

Ako je suditi po prvom dojmu, Marko Lozo daleko je iskusniji i zreliji od 28 godina, koliko je nakupio u životnom kalendaru. Činjenica da kao najmlađi trener u dugoj povijesti Hajduka vodi momčad u ovom kriznom trenutku, i to na teškom gostovanju u Koprivnici, govori i koliko je ozbiljno stanje u klubu, ali i koliko čelnici kluba imaju u njega povjerenja. 

Riječ je o mladom treneru, koji je uspješno vodio B-momčad Hajduka, ali i radio analize i skautirao protivnike za Pušnika. Dobro poznaje i svoju momčad, ali i protivničku.

- Hvala Marijanu Pušniku i Žigi Kljajiću na svemu što su radili, što sam bio uz njih, što sam naučio, želim im sve najbolje u nastavku karijera - kazao je Lozo i dodao:

- Što se tiče Belupa, radio sam i dosad na analizi protivnika i pripremi utakmica. Tako sam upoznat sa svime, dosta dobro smo to mi iz B-momčadi odradili. Bit će promjena i u sustavu igre i u kadru, ali to ćemo današnjim treningom razraditi. Nadam se da ćemo, koliko je to moguće, prikazati dobru igru u Koprivnici. U svlačionici imamo kvalitetne pojedince što se tiče karaktera i osobnosti, igrači su svjesni što se događa. Pričajući s iskusnijima, mislim da će to na kraju dobro ispasti, i da će pokazati karakter sada kad je to najbitnije. Da će dokazati da su igrači za Hajduka i ljudski, i igrački. Ne samo pojedinci, nego svi koji idu na put, a ide ih 20. Moraju pokazati da su zasluženo tu i da zasluženo nose dres Hajduka.

Ne mogu puno toga promijeniti

Imate li tremu?

- Jesam mlad i neiskusan, ali neku tremu i bojazan da će loše ispasti nemam. Hvala predsjedniku i sportskom direktoru što su stali iza nas, što su nam dali otvorene ruke i povjerenje da vodimo momčad.

Imate li želju ostati, jeste li na tu temu razgovarali s predsjednikom?

- Moj je fokus ova utakmica, a o daljnjoj sudbini mene i mog stožera vidjet ćemo sljedeći tjedan.

Hoćete li unijeti nešto svoje?

- Dosta smo radili na ukazivanju individualnih pogrešaka, dosta smo razgovarali individualno, uglavnom o taktici. Jučer nakon treninga odradili smo i pripremu i nadam se da će biti uspješno. O detaljima ne mogu sada, no jasno je da ne mogu puno toga promijeniti. Jedina je promjena odluka hoćemo li igrati napadački ili defenzivno, a to ćemo odlučiti uoči same utakmice.

Uvidio sam Pušnikove probleme

Jesu li promjene na neki način negacija onoga što je radio Pušnik?

- Ja sam bio u njegovu stožeru, podržavao sam stvari koje je radio, ali i uvidio probleme na koje sam mu ukazao i koje igrači nisu uspjeli do kraja otkloniti. Kako će biti u Koprivnici, vidjet ćemo... Nisam nikad rekao da će se neke stvari mojim dolaskom promijeniti, nego da ću pokušati podignuti momčad.

Može li Hajduk iznenaditi i krenuti s tri stopera?

- Naravno da se sve može dogoditi. U nogometu ima puno različitih sustava, a kako ćemo igrati u Koprivnici, ne mogu vam reći, to znam samo ja i ljudi iz mog stožera.

Imate 28 godina, trener ste B-momčadi i logika je da je vaša ambicija voditi Hajduk u kontinuitetu. Je li to vaša ambicija?

- Sami ste odgovorili na pitanje.

Pojedinci su se opustili protiv Splita

Kakav Belupo očekujete?

- Gledajući dosadašnje utakmice, to je momčad koja je dobro posložena, ima glavu i rep, zna kako se otvara, rotira, kako se brani... Ima dvije-tri šablone kako izlazi u kontre i u skladu s tim ćemo se i postaviti.

Zašto igrači nisu pokazali karakter u Kupu protiv Splita?

- Ne bih rekao da nisu pokazali karakter. Ušli smo dobro u utakmicu, imali smo i vodstvo, ali su se pojedinci opustili i mislili da ćemo mirno utakmicu privesti kraju. Primili smo gol iz individualnih pogrešaka, nismo se uspjeli vratiti, a je li to karakter ili zamor, to je pitanje za nas u struci.

Koji je vaš trenerski uzor?

- Guardiola, Klopp, Simeone... Volim taj stil igre, a najviše cijenim Simeonea, koji ima momčad koja igra u oba smjera, mijenja sustave za vrijeme utakmica.... Cholo Simeone za mene je broj jedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve