Obavijesti

Sport

Komentari 5

Markota u Dinamu: Simon me odveo na utakmicu i navukao

Markota u Dinamu: Simon me odveo na utakmicu i navukao
8

Zadnja epizoda prije dolaska u Dinamo bila mu je u Ciboni, gdje se sukobio s trenerom Jovanovićem. 'Većeg cibonaša u klubu od mene nije bilo!', rekao je

VIDEO

Ovo nije moj kraj. Još ću igrati, ne znam na kojoj razini, ali sada prvo idem zaliječiti tu “Ahilicu”, pa ćemo vidjeti.

Izjavio je to Damir Markota u travnju prošle godine, nakon neočekivanog i naprasitog raskida ugovora s Cibonom. Raskida koji je ostavio gorčinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Damir Markota u KK Dinamu VIDEO

Otad je bio bez kluba, a sad je ispunio svoje obećanje da nije završio karijeru. Popularni Šveđo s 36 godina potpisao je za Dinamo. I ondje će nositi broj 86, u čast Bad Blue Boysima, jer 1986. godina je osnivanja te grupe.

- Na Dinamo me još davno navukao moj veliki prijatelj Kruno Simon, koji me i odveo na prvu utakmicu Dinama u Maksimiru. Imali smo dogodovštine s gostovanja u Splitu. Energija koja je prisutna u ovom klubu, momčad koja ima sjajnu sinergiju s Boysima te želja da zaigram pred njima dovela me do toga da ne mogu reći Dinamu "ne". Vjerujem da mogu pomoći Dinamu da uđe u najviši rang hrvatske košarke i dati doprinos ovoj lijepoj priči - rekao je 208 cm visoki krilni centar.

Hrvoje Jelavić/Pixsell

Markota će Dinamu donijeti ogromno iskustvo jer igrao je u Ciboni, Milwaukee Bucksima, Tulsi, Spartaku iz St. Peterburga, Žalgirisu, Menorci, Bilbau, Olimpiji, Zagrebu, Besiktasu, Brose Basketu, Cedeviti, Mornaru...

Igrač velika potencijala i burna i osebujna karaktera rodio se u Sarajevu, a po ocu je imao i švedsko državljanstvo, zbog čega su ga u Ciboni odmah kad je s 14 godina došao u klub prozvali Šveđo. I zbog duga prezimena Omerhodžić, koje je kasnije promijenio u majčino Markota.

Igor Kralj/Pixsell

Zadnja epizoda prije dolaska u Dinamo bila mu je u Ciboni, gdje se sukobio s trenerom Vladimirom Jovanovićem. Eskaliralo je u poluvremenu utakmice s Goricom.

- Bilo je to nešto što se događa u svakoj svlačionici, nešto normalno kad gubiš u poluvremenu. Duga mi je karijera, svjedočio sam i puno gorim situacijama. Kad si s nekim neprekidno šest mjeseci, po šest, sedam, osam sati dnevno, sasvim je normalno da ponekad stvari puknu - objasnio je tada.

Uvijek je govorio kako je karijeru htio zaključiti u dresu Cibone.

- Znam samo jedno: većeg cibonaša u klubu od mene nije bilo! Ja sam ono dijete koje je stiglo iz Švedske, radio tu godinama u omladinskom pogonu, isti sam onaj koji je donio u klub veliku odštetu kad je odlazio u NBA. A klub je stao na stranu trenera... - dodao je.

Sad će mu tu emociju pružiti suigrači i navijači u Dinamu. Već od subote, kada će debitirati za 18. klub u karijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...