Obavijesti

Sport

Komentari 26

Mateo Kovačić: Posudba? Nije pametno sada pričati o tome

Mateo Kovačić: Posudba? Nije pametno sada pričati o tome
6

Još je rano govoriti I o Hrvatskoj na Euru, sada smo usredotočeni samo na finale u subotu, rekao je Mateo Kovačić koji s Realom u subotu igra finale Lige prvaka

VIDEO

Hrvatski reprezentativac i veznjak Real Madrida Mateo Kovačić (22) rekao je kako je zadovoljan svojom prvom sezonom u "kraljevskom klubu" u kojoj je naučio puno i već uspio stići do finala Lige prvaka.

Prošlo ljeto je došao iz milanskog Intera te s Realom ima ugovor do ljeta 2021. godine. Vjeruje kako će bijeli dres nositi još puno godina.

- Ovo je poseban tjedan za sve ovdje, pa tako i mene. Još uvijek sam mlad i doći s 22 godine do finala Lige prvaka je doista nešto posebno - rekao je Kovačić za Hinu u sportskom centru Reala, i dodao:

- Ja sam spreman za tu utakmicu, još je malo ostalo do utakmice i s trenerom ćemo analizirati Atletico. Zasad još uvijek ne razgovaramo puno o njima. 

Real Madrid v Manchester City - UEFA Champions League Semi Final Second Leg

Finale Lige prvaka između Reala i Atletica igrat će se u subotu u Milanu.

- Sretan sam što ću svoje prvo finale Lige prvaka igrati na San Siru. I zbog toga je također ovo poseban trenutak za mene jer se vraćam ondje gdje sam proveo dvije i pol godine. Vjerujem da ćemo tamo odigrati dobru utakmicu - izjavio je Kovačić.

- Igra Atletica me podsjeća pomalo na ono što sam vidio u Italiji, uvijek su iza, teško je igrati protiv takvih momčadi, nije lako pronaći prostor. No, mi smo spremni za to. Atletico je dobar, ne znam hoće li utakmica otići u produžetak. Prvo treba odigrati 90 minuta, pa ćemo vidjeti što će biti. Mi smo zasad usredotočeni samo na našu igru. Ne pripremamo se niti za penale - rekao je hrvatski veznjak.

Igrači Real Madrida izašli su na travnjak sportskog centra u 11 sati, a Kovačić je u grupi zajedno s Lukom Modrićem, Garethom Baleom, Danijem Carvajalom i Alvarom Arbeloom radio vježbe dodavanja.

- Svi smo spremni i koncentrirani. Momčad je ujedinjena i u dobroj smo formi nakon što smo pobijedili puno utakmica - kaže Kovačić.

Njegova grupa se priključila ostalim igračima, te su na susjednom skraćenom terenu svi zajedno u dvije momčadi, s plavim i zelenim markerima, vježbali brza dodavanja nakon najviše dva dodira s loptom.

- Ovdje sam naučio puno toga, vidio sam kakav je pritisak u Realu, uvjerio se da je to najveći klub na svijetu, s najjačim igračima. Nije jednostavno igrati ovdje. No, mlad sam i tu mogu igrati još puno godina - izjavio je.

Real je sezonu završio na drugom mjestu u prvenstvu, s bodom manje od Barcelone, dok je iz Kupa kralja izbačen jer je u dvoboju protiv Cadiza nastupio igrač koji nije smio igrati. Kovačić je ove sezone sudjelovao u 34 utakmice, te je postigao jedan gol i dva puta asistirao. U posljednjih šest utakmica proveo je na terenu 110 minuta.

Real Madrid Training

- Bila je teška sezona, no dobra. Moja prva sezona i već sam u finalu Lige prvaka, što je svakako dobro za mene. Ja, poput svih drugih igrača, želim igrati više, što je normalno, no to je Real - dodao je.

Talijanski i španjolski mediji nagađali su zadnjih tjedana kako bi Kovačić na ljeto mogao otići na jednogodišnju posudbu u Milan, a spominali su se i Sevilla, Tottenham te Liverpool.

- Nije pametno govoriti o tome sada kada za nekoliko dana imamo finale Lige prvaka - rekao je Kovačić.

Nije htio otkriti što mu trener Zinedine Zidane govori kada ga uvodi u igru, odnosno kakve upute dobiva za igru u obrani i napadu. Napomenuo je kako se u veznom redu, gdje u posljednje vrijeme igraju Modrić, Kroos i Casemiro, igrači dobro nadopunjuju. Na pitanje o suigraču iz reprezentacije ima samo riječi hvale.

- Modrić igra jako dobro, s njim je lako igrati. On je jedan od najboljih na svijetu - napominje  Kovačić.

Dvojica hrvatskih reprezentativaca nastavila su vježbati udarce iz daljine te su se posljednji uputili prema svlačionici.

- Još je rano govoriti o Hrvatskoj na Euru, sada smo usredotočeni samo na finale u subotu - zaključio je Kovačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja