Obavijesti

Sport

Komentari 115

Argentinci nam dolaze u goste, ali nemamo slobodnu dvoranu!

Argentinci nam dolaze u goste, ali nemamo slobodnu dvoranu!
1

Hrvatska teniska reprezentacija bit će domaćin finala Davisova kupa nakon što je u drugom polufinalu Leonardo Mayer pobijedio Daniela Evansa i osigurao Argentini ukupnu pobjedu

VIDEO

Finale Davisova kupa igrat će se u Hrvatskoj! Argentinci su na krilima neočekivanog junaka Leonarda Mayera, koji je pobijedio Britanca Daniela Evansa 3-1 u setovima, izbacili Otočane u polufinalu u petom meču te tako osigurali sraz s Čilićem i društvom od 25. do 27. studenog.

Prvi britanski reket Andy Murray vratio je svoju reprezentaciju u igru očekivano pobijedivši u prvom nedjeljnom meču Guida Pellu 6-3, 6-2, 6-3.

Vratila se Velika Britanija od 0-2 nakon prvog dana do 2-2, a onda su svi očekivali okršaj Kylea Edmunda i Juana Martína del Potra u petom, odlučujućem meču. No iscrpljeni Del Potro ipak nije bio spreman. Zamijenio ga je Leonardo Mayer, 114. tenisač svijeta, koji je za protivnika imao Daniela Evansa, 53. na rang-ljestvici.

Meč je krenuo očekivanim tijekom u prvom setu koji je pripao Britancu, ali Mayer se probudio u nastavku i iskoristio prilike koje su mu se pružile za pobjedu karijere rezultatom 4-6, 6-3, 6-2, 6-4 nakon dva sata i 44 minute.

Hrvatska će tako, nakon što je 2005. na gostovanju u Bratislavi trijumfirala i osvojila "salataru", prvi put biti domaćin finala toga prestižnog natjecanja, no pravo je pitanje - gdje? Naime, ITF zahtijeva da dvorana domaćin ima najmanje 12.000 sjedećih mjesta (osim iznimnih slučajeva), što u našem slučaju zadovoljavaju samo Arena Zagreb te Spaladium Arena.

Problem se pojavio u činjenici što su u navedenom terminu obje dvorane zauzete. U Zagrebu je događaj Marvel Universe Live poznate kuće koja producira stripove, dok je u Splitu 19. studenog na rasporedu koncert grupe Parni valjak, što je vrijeme kada bi podloga u dvorani već morala biti postavljena.

Hrvatskom teniskom savezu predstoje pregovori oko pronalaska odgovarajućeg rješenja ili, pak, još jedno domaćinstvo u Zadru čija dvorana ima tek 7000 mjesta, ali uz prethodnu molbu i dogovor s ITF-om (baš kao što su Slovaci učinili 2005.), moguće je da se igra i tamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići